ESEM öğrencilerinden büyük başarı

Edremit ESEM öğrencilerinden büyük başarı ESEM’li öğrenciler bu yıl da başarı çıtasını yükseltti - 153 ESEM’li öğrenci daha üniversite hayaline kavuştu

Tarih: 22.08.2023 14:23 Güncelleme: 22.08.2023 14:24
ESEM öğrencilerinden büyük başarı

VAN (İHA) - Van’ın Edremit Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi (ESEM) başarılarına çıtayı yükselterek devam ediyor. ESEM’lerde ders çalışma imkânı bulan öğrenciler, 2023 YKS'de geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da üstün başarı gösterdi.
Öğrencilerin üniversiteye hazırlanmaları yolunda eğitim alanında çeşitli hizmetler sunan Edremit Belediyesi, eğitim çıtasını da arttırıyor. Geçtiğimiz yıl açıldığı ilk yıl da yüzde 50 öğrencinin üniversite hayallerine kavuşmasını sağladığı ESEM öğrencileri, bu yıl da bu başarı geleneğini sürdürdü. Öğrencileri hem sınavlara hem de hayata hazırlayan Edremit Belediyesi, öğrencilerin geçtiğimiz ay yapılan YKS sınavında önemli başarılar elde etmelerine katkı sundu. Edremit Belediyesi tarafından merkezlere gelen öğrencilere bütün imkânlar seferber edilirken, 153 öğrenci daha bunun meyvelerini YKS sınavında başarı elde ederek taçlandırdı.
Edremit Belediyesi tarafından kolej kalitesinde kurulan Sürekli Eğitim Merkezleri, öğrencilere güzel ortamda ders çalışma imkânı sağlıyor. Özellikle özel dershanelere gitme imkânı bulamayan öğrencilerin önemli eğitim duraklarından biri olan Edremit Sürekli Eğitim Merkezleri, hem öğrencilerin hem de velilerine büyük ölçüde katkılar sunuyor. Yıl boyunca ESEM’lerde öğrencilere hafta içi YKS sınavına hazırlık kursu, her ay düzenli deneme sınavları, konu anlatım ve quiz test çözümü, geniş ve ferah kütüphane, kültür evi ve kafe hizmeti verilirken, en büyük yatırımın insana, gençlere ve çocuklara şiarıyla yola çıkan Edremit Belediyesi, ilçede hizmete sunduğu ESEM’lerle ilçenin eğitim kalitesini de yükseltiyor.
ESEM'lere giden öğrenciler hiçbir ücret ödemeden, kolej kalitesinde ve öğretmenlerin yakın takibiyle geleceğe hazırlanırken, öğrenciler; tıp, hemşirelik, hukuk, mühendislik, mimarlık, öğretmenlik, veterinerlik, gerentoloji, besleme ve diyetetik, psikoloji, ortak ve protez, gastronomi ve mutfak sanatları, ebelik ile yönetim ve bilişim sistemleri gibi alanları kazanarak üniversiteli oldular.
Başarı grafiğinin devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, tüm öğrencilere başarılar diledi. Yakalanan başarının Van ve Edremit için çok anlamlı ve değerli olduğunu vurgulayan Başkan Say, göreve geldikleri ilk günden itibaren en önem verdikleri konunun başında eğitimin geldiğini kaydetti. Edremit’in eğitim çıtasının çok iyi noktalarda olduğunu anlatan Başkan Say, “İlçemizde 6 adet ESEM kurduk ve buralara gelen kardeşlerimizin hepsi dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilerden oluşmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliği ile yürüttüğümüz bu projemizin her yıl meyvelerini almak bizleri son derece gururlandırıyor. Ben tüm öğrenci kardeşlerimize üniversite hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı