Festivali'ne yoğun ilgi

Kars'ta 2'nci Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali'ne yoğun ilgi

Tarih: 08.10.2023 11:09
Festivali

Kars'ta bu yıl 2'ncisi düzenlenen Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali yoğun ilgi gördü.
Bedesten Bölgesi’nde düzenlenen festivalde 25 ilden gelen el emeği göz nuru ürünler stantlarda sergileniyor. Damal bebeklerinin de yer aldığı festival renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor.
Kars Valiliği, Kars Belediyesi Başkanlığı ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim Araştırma Genel Müdürlüğü’nce ortaklaşa düzenlenen festivale katılan 25 ilin el emeği göz nuru ürünleri hem sergileniyor, hem de satışı yapılıyor.
Festivalin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, “Festivalimiz el sanatları stantlarının gezilmesiyle devam ediyor. 3 gün çeşitli eğlencelerle devam edecek. Ayrıca 25 ilden katılan kendilerine has el sanatları ile birlikte burada Kars’a gelen yerli ve yabancı turistlerle buluşturdular. El sanatlarıyla akla gelen her türlü obsidiyen, el sanatları, Kars bebekleri burada sergileniyor” dedi.
Öte yandan, 2 gün sürecek olan Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’nde yerel sanatçılar da Karslılarla buluşacak. Festivale tüm Karslılar davet edildi.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı