Göz altı torbaları yorgun gösteriyor

Doktor Emrah Çinik, göz altı torbalarının yorgun gösterdiğini belirterek, ?Cildin uzun süreli olarak yaşlanma nedeniyle yer çekimine maruz kalmasıyla oluşur. Yine bazı diğer faktörler de göz torbası oluşumunu etkileyebilir? dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Göz altı torbaları yorgun gösteriyor

Uykusuzluk, Genler, Alerjiler, Stres ve Ciltte kolajen azalması gibi sebeplerin gözaltı torbasına neden olduğunu dile getiren Doktor Emrah Çinik, ?3 tür göz altı torbası vardır: Göz altında yağ birikmesiyle oluşan hafif göz torbaları; Belirli değil, Sadece dikkatli bakıldığında görülebilir. İkinci tür; Gözlerin altında yarım daire şeklinde yağ toplanmasıyla oluşan göz torbaları, Karşıdan bakılınca görülür. Ve üçühnü tür, Gözlerin altında yarım daire şeklinde çok fazla yağ toplanmasıyla oluşan göz torbaları, Oldukça belirgin, Gözler şiş ve yorgun görünür. Geçmişte göz altındaki fazla derinin ve yağın alınması için hastalar bıçak altına yatmak zorundaydı. Kesim içeren bu işlem yara kalma riskini içeren dikiş atılması ve dikişlerin alınması sürecini de barındırıyordu. Şimdi göz torbalarının alınmasında devrim niteliğinde bir yöntem istenmeyen göz altı torbalarının ve kırışıklıkların bıçak altına yatmadan azaltılmasına imkan tanımaktadır. Kendinize güveniniz kaybolmasın Ameliyatsız olarak göz altı torbalarınızdan kurtulun. Genellikle 20 dakika süren tedavi süresince gözün etrafına uyuşturucu krem ve anestezi iğnesi uygulanır. Daha sonra ucunda iğne olan bir el ünitesi cihazı, cildin derinliklerine kontrollü bir şekilde ısı ve RF uygular. Bu ısı yağları eritir ve kolajen oluşumunu tetikler. Daha sonra tedaviden sonra narin ve hassas olabilecek cildi dinlendirmek için gözün etrafına soğutucu petler yerleştirilebilir. Gözleriniz altında torba taşımayı artık unutun.?
Doktor Emrah Çinik, en iyi sonuçları elde etmenin 1 veya 2 ay alacağını ifade ederek, ? Yine de bazı hastalar ilk iki hafta gibi kısa bir sürede de gelişme gösterebilmektedir. Etkilerin üç ila beş yıl arasında sürmesi beklenmektedir ve gerekli olursa prosedür tekrarlanabilir. AGNES tedavisi çok ciddi göz problemleri olmayan tüm hastalara uygundur. AGNES deri esnekliği olan ve göz altı torbaları çok büyük olmayan hastalarda en iyi sonuçları vermektedir. Daha büyük göz altı torbaları için, göz altı torbalarının boyutları küçültülebilir ama bu süreçte birden fazla seansa ihtiyaç duyulabilir.? dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı