Hakkari’de bilgi yarışması il finali yapıldı

Hakkari’de bilgi yarışması il finali yapıldı

Tarih: 18.01.2024 15:43
Hakkari’de bilgi yarışması il finali yapıldı

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, merkez ve ilçelerde eş zamanlı olarak başlatılan bilgi yarışmasının finali yapıldı.
Hakkari Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla düzenlenen yarışmada merkez ve ilçelerde birinci olan ortaokullar karşı karşıya geldi. Temel dersler ile kültür ve sanat alanında 20 sorunun sorulduğu yarışma sonunda Hakkari Yunus Emre Ortaokulu il birincisi oldu. Yarışmada Şemdinli Şehit Tahir Töre YBO ikinci olurken, Çukurca Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu ise üçüncü oldu.
Yarışma sonunda bir açıklamada bulunan Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, öğrenciler arasında bilgi paylaşımının yaygınlaştırılması, teşvik edilmesi ve yarışma kültürünün kazandırılması amacıyla il genelinde böyle bir yarışmanın organize edildiğini ifade ederek, “Okullarımızda karne öncesi dönem sonu faaliyet haftasında, böyle bir faaliyeti koordine etmemizdeki amacımız, öğrencilerimizi biraz daha motive etmek, onlardaki çalışma azmini, gayretini ve heyecanlarını artırarak kendi içlerinde tatlı rekabetler oluşturmaktır. Bu geniş çaplı organizasyonda emeği geçen öğretmenlerimize, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum" dedi.
Dereceye giren okullara ödüllerinin verilmesi ile sona eren programa Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı