Halkın kamerasından Erzurum´da kış

Ağır kış şartları Erzurum´da zaman zaman hayatı olumsuz yönde etkilese de bazen de vatandaşların keyfine dönüşüyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Halkın kamerasından Erzurum´da kış

 Vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerde kimi otomobilin arkasına kızak bağlayarak, kimi otomobiliyle buzlu zeminde drift yaparak karın tadını çıkarırken, bazıları da Palandöken´de snowboard yapıp eğlendi. Bir vatandaş ta soğuk havayı havaya serptiği sıcak suyun yere buz taneciği olarak düşmesiyle test etti. 
Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı merkezi kar yağışı konusunda uyardı. Yapılan meteorolojik uyarıda bölgede bu gece saatlerinden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği, kar şeklinde görülecek yağışların 15 Aralık Perşembe günü sabah saatlerine kadar aralıklı devam edeceği belirtilerek, kar yağışının; salı günü öğle saatlerinden, çarşamba günü akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli ve yoğun olarak devam edeceği bildirildi. Yapılan açıklamada, "Meteorolojik uyarı doğrultusunda; meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması, Meydana gelen olumsuzlukların 112 acil çağrı merkezine bildirilmesi gerekmektedir. Beklenen kar yağışı sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.
?Halkın kamerasından Erzurum´da kış?
Ağır kış şartları Erzurum´da zaman zaman hayatı olumsuz yönde etkilese de bazen de vatandaşların keyfine dönüşüyor. Vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerde bir vatandaş tabyalar mevkiinde otomobilin arkasına kızak bağlayarak, çocuğuna adeta kar safarisi yaptırdı. Sanayi semtinde bir vatandaşta buzlu zeminde drift yaparak karın tadını çıkardı. Palandöken Kayak Merkezinde kayak sezonunun açılmasıyla birlikte kayakçılarda kendilerine renkli görüntüler çekti. Snowboard yapan kayakçılar yaşadıkları adrenali kameralarıyla kayıt altına aldı.
Geceleri eksi 25 dereceyi bulan soğuk havayı bir vatandaşta test etti. Sıcak suyu havaya serperek yere buz tanecikleri halinde düşmesiyle vatandaş Erzurum´un ne kadar soğuk olduğunu yansıtmış oldu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı