Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden örnek etkinlik

Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Ayın Yazarı, Ayın Şairi ve Dilimiz Zenginliğimiz Ayın Zenginliği etkinliği düzenlendi.

Tarih: 07.03.2024 11:51 Güncelleme: 07.03.2024 12:54
Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden örnek etkinlik

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yürütülen Ayın Yazarı, Ayın Şairi ve Dilimiz Zenginliğimiz Ayın Zenginliği etkinliği kapsamında Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Murat Ertaş Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluşarak, kitaplar üzerine söyleşide bulundular.

Ayın Yazarı Tarık Buğra, Ayın Şairi Mehmet Akif Ersoy ve Ayın Zenginliği Kutadgu Bilig etkinliği açılış konuşmasını yapan Abdurrahman Gazioğlu, bu etkinlikler sayesinde kitap okuma sevgisinin, dil bilincinin ve manevi değerlerimize duyulan hissiyatın artacağını belirtti ve Türkçemizin en zengin dünya dillerinden biri olduğunu ifade etti. 

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Murat Ertaş, bu etkinliğin özellikle gençlerimizin zihninde yeni çığırlar açacağını, onlara kitapları ve kültürümüzü sevdireceğini söyledi. 

Okul Müdürü Cengiz Savaş ise okulumuzda bu tür kitap etkinliklerinin çok anlamlı olacağını, şehrimizin ve ülkemizin kıymetlerini tanıtmak amacıyla bu tür faaliyetlerin devam edeceğini söyledi. "3 farklı masada öğrencilerin anlatımı ile tanıtılan eserler için tüm edebiyatseverleri ve  dil tutkunlarını okulumuza bekleriz." diyerek sözlerini bitirdi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı