Her biri madalya avcısı

Rekora kayıyorlar

Tarih: 01.01.0001 00:00
Her biri madalya avcısı

Türk kayak tarihinin en köklü kuruluşlarından Erzurum Kayak Kulübü (EKK) sporcuları, sezonun ortasına gelmeden katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda 86 madalya kazandı.
Palandöken Kayak Merkezi´nde geleceğin şampiyonlarını yetiştiren Erzurum Kayak Kulübü, 2019-2020 sezonuna iddialı girdi. Geçen yıl 55 madalya ile sezonu kapatan EKK sporcuları bu sezon şimdiden 86 madalyaya ulaştı.
Aile boyu Türk kayağına damga vurmuş isimlerden biri olan Atakan Alaftargil´in başkanlığını yaptığı Erzurum Kayak Kulübü, alt yapıya verdiği önemle dikkat çekiyor. Genç yetenekleri Türk kayağına kazandıran EKK´nın son iki sezondur katıldığı ulusal ve uluslararası her müsabakada madalya kazandığını belirten Başkan Alaftargil, başarının sırrını, ?Amatör ruhla profesyonel eğitim vermek? olarak açıkladı.
Erzurum Kayak Kulübü´nün 1960 yılından bu yana Türk kayağının hizmetinde olduğunu kaydeden Başkan Alaftargil, "Türkiye´nin en eski ve köklü kulüplerinden biriyiz. Yıllardır kış olimpiyat oyunlarına en çok sporcu yetiştiren, milli takım düzeyinde en çok sporcu yetiştirip ulusal ve uluslararası yarışmalarda Türkiye´de en çok madalya kazanan kulüp olarakta lider durumdayız. Temel amacımız çocuklarımıza güzel gelecekler, güzel yarınlar sunmak. Ben de bu kulüpte yetiştim. 2002´de yapılan kış olimpiyatlarına katılan bir kayak kulübü sporcusuyum. Haliyle alt yapıya büyük önem veriyoruz. Bu nedenle tüm yarışmalara sporcu göndermenin gayreti içerisindeyiz. Şu an 120 sporcumuz var. Bunlardan 70´i aktif lisanslı lig sporcusu, 30´a yakını altyapı. Geri kalanı ise temel eğitim düzeyindeki sporcularımız. Burada yetişen hemen hemen her sporcu madalya avcısı oluyor? dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı