İbrahim Hakkı Hazretleri eserleriyle anıldı

Tasavvuf müziği sanatçısı Agâh, ´Erenler Mektebi´nde, Osmanlı aydınlarından alim, sûfi ve şair İbrahim Hakkı Hazretleri´nin bestelenmiş güftelerini icra etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
İbrahim Hakkı Hazretleri eserleriyle anıldı

Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonu´na özel olarak hazırlanan ´Erenler Mektebi´ programında her ay Anadolu´nun bir gönül eri anılarak, güfteleri icra ediliyor. Otağ-ı Hümayun´da düzenlenen programda, Marifatnâme eseriyle tanınan alim, sufi ve şair İbrahim Hakkı Hazretleri anıldı.
Programa İbrahim Hakkı Hazretleri´nin "Ey Yaradan Allah Dil Sana Bendedir Ya Allah" isimli eserini icra ederek başlayan tasavvuf müziği sanatçısı Agâh, İbrahim Hakkı Hazretleri´nin hayatından da bahsetti. Yetmişten fazla esere imza atan İbrahim Hakkı Hazretleri´nin güftelenmiş eserlerini icra eden Agâh, Erzurum´da doğan ve Tillo´da olgunlaşan İslam alimi İbrahim Hakkı Hazretleri´nin fen, astronomi, matematik ve anatomi gibi pozitif bilimlerin yanında sosyal ve beşeri ilimler alanında da birçok eser kaleme aldığını vurgulayarak, şiirlerini "İlahi-name" adıyla da bilinen Divan´ında topladığını söyledi.
Marifetname adlı eseriyle insanlara önce çevrelerindeki eşyayı daha sonra kendilerini ve en sonunda da Allah´ı bildirmeyi amaçladığını söyleyen Agâh, programda İbrahim Hakkı Hazretleri´nin; "Ey Gönül Sendedir Ol Kaf-i Kanaat´", "Şol Cennetin Gülzarına", "Hak Şerleri Hayreyler" ve "Kerim Allah Rahim Allah" isimli eserlerini icra etti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı