İki üniversite arasında Mou protokolü imzalandı

Iğdır Üniversitesi ile Irak Wasit Üniversitesi Arasında Mou protokolü imzalandı

Tarih: 30.01.2024 15:28
İki üniversite arasında Mou protokolü imzalandı

Iğdır Üniversitesi ile Irak Wasit Üniversitesi arasında akademik ve eğitim hususlarında iş birliği sağlamak üzere MoU (Memorandum of Understanding) anlaşması imzalandı. İki üniversite, özellikle genetik çalışmalar konusunda projeler geliştirecek.
Iğdır Üniversitesi paydaşlığıyla düzenlenen ‘1. Uluslararası Bağdat Sosyal ve Beşerî Bilimler Kongresi’ne katılmak üzere Irak’a giden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, üniversite adına önemli bir iş birliği anlaşmasına daha imza attı.
Irak’ın önemli yüksek öğretim kurumlarından Wasit Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında bilimsel ve kültürel alışverişin artırılması adına MoU (Memorandum of Understanding) protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde iki üniversite tarafından özellikle genetik çalışmalar konusunda ortak projeler geliştirilecek. Ayrıca personel ve öğrenci değişimi, ortak araştırma projeleri, akademik yayınların ve eğitim materyallerinin değişimi, ortak konferans, seminer, sempozyum gibi aktivitelerin hayata geçirilmesi gibi iki üniversite arasında pek çok bilimsel faaliyet hayata geçirilebilecek.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı