İran'ın Tebriz peribacalarını gezdiler

İran'ın Tebriz peribacalarını gezdiler

Tarih: 20.11.2023 16:07
İran

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir araya gelen 15 kişilik grup, İran'ın Tebriz şehrinin Doğu Azerbaycan eyaleti sınırları içinde yer alan ve Kapadokya'yı andıran Kendovan bölgesini gezdi.
Yüksekovalı 15 kişilik heyet, Kendovan Peribacalarını ziyaret etti. Eskiye dayalı bir tarihle günümüze kadar gelen taş evleri yerinde gezen Yüksekovalılar, manzara karşısında hayran kaldı. Yüksekova'dan İran’a bir tur düzenlediklerini belirten Mehdi Gözey, “Yüksekova'dan yurt dışına turumuzu yaptık. Güzel gidiyor. Bizde 15 kişilik grupla farklı noktaları gezdikten sonra Tebriz'e bağlı Kendovan peribacalarına geldik. Muhteşem bir yer, herkesi bu tarihi görmeye davet ediyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde turlarımız devam edecek'' dedi.
YEKDASDER Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut ise bu hafta İran'ı gezdiklerini belirterek, “15 kişilik grupla İran'ın farklı kentlerini gezdik ve tanıttık. Tarihiyle adeta büyülüyor. Şimdi de en önemli tarihi olan taş evler olarak bilinen Kendovan peribacalarını gezdik. Hayran bırakıyor güzelliğiyle. Arkadaşlarda çok beğendi. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz bu turlara'' ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı