İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yıldönümü etkinliği

Kars’ta, İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yılıdönümü etkinliği

Tarih: 12.03.2024 14:16
İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yıldönümü etkinliği

Kars’ta, “İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 103. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla program düzenlendi.
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Vali/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgenaral Şahin Yenilmez, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Mehmet Akif Ersoy’un biyografisi Faik Fikriye Torunoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Gülsüm Polat ve Simanur Ziyamet tarafından anlatıldı.
İlkokul 1. Sınıf öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında birinci olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Zeynep Cemre Çetinkay İstiklal Marşının ilk iki kıtasını okudu. Programda 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Seda Şenkara Mehmet Akif Ersoy’un edebi yönünü anlattı.
Liseler arası Safahat’tan şiir okuma yarışmasında birinci olan Hasan Harakani Anadolu Lisesi öğrencisi Melisa Ulukaya, “Atiyi karanlık görerek azmi bırakmak” adlı şiirini okudu. Program Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Türk’ün özü, Akif’in sözü, Mehmet Akif Ersoy’un Hayatını” anlatan tiyatro oyunuyla devam etti. Düzenlenen program yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödül verilmesiyle sona erdi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı