Kadınlara meme kanseri ile ilgili bilgiler verildi

Kadınlara meme kanseri ile ilgili bilgiler verildi

Tarih: 07.10.2023 14:58
Kadınlara meme kanseri ile ilgili bilgiler verildi

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü ile Mutki İlçe Sağlık Müdürlüğü, kadınlara yönelik meme kanseri ve kadın hastalıkları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü ve Mutki İlçe Sağlık Müdürlüğünün organizesinde Mutki Aile Destek Merkezinde (ADEM) düzenlenen etkinliğe katılan İlçe Sağlık Müdürü Uzman Doktor Seda Yılmazer, kadınlara meme kanseri konusunda detaylı bilgiler verdi. Meme kanserinin teşhisi, tedavi yöntemleri ve korunma şartları hakkında detaylı bilgilendirme yapan Yılmazer, katılan kadınlara teşekkür etti. Yılmazer, kanserin toplumda çok sık oranda görülen bir hastalık olduğunu ve her 8 kadından birine meme kanseri teşhisi konulduğunu söyledi.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmazer, Dünya Sağlık Örgütü'nün, Ekim ayını meme kanseri farkındalık ayı olarak belirlemesinden dolayı Mutki'deki kadınlarla bir araya geldiklerini belirterek, "Bugün burada meme kanserinin erken tanısına ve tedavisine dikkat çekmek için toplandık. Bu yüzden erken tanının öneminin ne kadar kıymetli olduğuna, kendi kendine meme muayenesinin ve mamografinin önemine dikkat çekmek istedik. Akabinde günün anısına ithafen pasta kesimi gerçekleştirdik. Birazdan isteyen kadınlarımıza, klinik meme muayenesi gerçekleştireceğiz. Daha sonra meme kanseri farkındalık ayı çerçevesinde balon uçurma etkinliğimiz olacak. Pembe balonlarımızı gökyüzüne salacağız" dedi.
Konferansın ardından katılan kadınlardan gönüllü olanlara klinik muayenesi gerçekleştirilen etkinlikte kadınlar gökyüzüne pembe balon uçurdu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı