Kalite ve Akreditasyon Çalıştayı

EBYÜ’de “Kalite ve Akreditasyon Çalıştayı” yapıldı

Tarih: 21.11.2023 09:05
Kalite ve Akreditasyon Çalıştayı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde (EBYÜ) kalite kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla “Kalite ve Akreditasyon Çalıştayı” düzenlendi.
Prof. Dr. Erdaoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen çalıştay programına Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Kalite Koordinatörlük birimi, dekanlar, müdürler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan çalıştayın açılış konuşmasını Prof. Dr. Akın Levent yaptı. Akın Levent konuşmasında ilk olarak “Anadolu Bir Dünya Özülküsü” ile yola çıkan üniversitemizde, kalite güvence sisteminde çalışmalarının yürütülmesi adına kalite komisyonu kurulması ile birlikte devam eden akreditasyon süreçlerinden bahsetti.
Bu süreç içerisinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin 2018 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından kurumsal dış denetlenme programına dahil edilmesi ve üniversitede kalite anlamında önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekti. Bu süreçte yeni yapılanma ile birlikte eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı, yönetim sistemi kuramsal akreditasyon kalite güvence sisteminde aktif olarak yer aldığını belirten Rektör Levent, kalite güvence sisteminde öğrencilerin de sürece aktif olarak katıldığını söyledi. Üniversitede kalite güvence sistemi ile birlikte pek çok yeni uygulamalara geçildiğini ifade eden Rektör Levent: “ Üniversitemizin bu başarısının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla sürekli iyileştirme felsefesiyle hızla çalışmaya devam etmektedir. EBYÜ, “Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi” özülküsüyle evrensel şeffaf, katılımcı, etkili bir kalite sitemi oluşturmak ve bunları uygulama bilinci ile sürekli çalışmalar yapmaya devam etmektedir. Bu çalışmalar sonrasında Eczacılık Fakültemiz, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü, Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Resim İş Eğitimi ve Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalları akredite edilmiştir” dedi.
Son olarak Rektör Levent, YÖKAK tarafından 2023 yılında kurumsal üniversitenin akreditasyon başvurusu kabul edildiğini belirtti ve YÖKAK değerlendirme sürecinin üniversitemize hayırlı olmasını temenni ederek, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.
Çalıştayda konuşma yapan Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, kurumsal akreditasyon programı hakkında bilgilendirme yaparak kurumsal akreditasyon, YÖKAK değerlendirme türleri ve süreçleri, kurumsal akreditasyon ölçütleri, kurumsal akreditasyon programı değerlendirme ölçütleri, puko döngüsü, kalite güvence sistemi, kapın yararları konularına değindi.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin kalite yolculuğundan da bahseden Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, üniversitede kalite sürecinde yapılan çalışmalar yapıldığını ve bunun sonucunda üniversitemizde önemli gelişmeler ve iyileşmeler yaşandığına dikkat çekti.
Açılış konuşmalarının ardından çalıştay oturumlarla devam etti. İlk oturumda Kalite Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi M. Kürşat Öksüz tarafından “Liderlik, Yönetişim ve Kalite”, Eğitim ve Öğretim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Baran tarafından “ Eğitim ve Öğretim” konularına değinildi. İkinci oturum, Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Volkan Özdokur’un “Araştırma ve Geliştirme”, Toplumsal Katkı Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Selma Taşkesen’in “Toplumsal Katkı” ve Strateji Daire Geliştirme Başkanlığı nezdinde Aykut Gökbarlas tarafından yapılan “Stratejik Plan ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi” sunumu ile devam etti.
Çalıştay, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. A. Ercan Ekinci liderliğinde gerçekleştirilen soru cevap bölümünün ardından sona erdi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı