Kar yağışı altında ?Cumhuriyet Tırmanışı´

Erzurum´da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nnda amatör dağcılar ve öğrenciler, kar yağışı altında Palandöken´in 3 bin 176 metredeki zirvesine tırmandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kar yağışı altında ?Cumhuriyet Tırmanışı´

Palandöken´de bir otelin önüne saat 08.00´de otobüslerle gelen Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü öğrencilerine Erzurum Dağcılık İl Temsilciliği, Erzurum Kayak Kulübü, Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Spor Lisesi öğrencileri eşlik etti. Yaklaşık 200 kişilik ekip, 3 bin 176 metre yüksekliğindeki Ejder Tepesi´ne tırmandı. Kar yağışına aldırış etmeden, tek sıra halinde zirveye yürüyen grup, anlamlı bir tırmanışa imza attı. Tırmanışa katılan dağcılar, özçekim yaparak cumhuriyetin 96´ncı yıl dönümünü ölümsüzleştirdi.
Her hafta tırmanış yaptıklarını belirten amatör dağcılar, ?29 Ekim Türkiye´miz için anlamı çok büyük. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum´un şu anda zirvesindeyiz. Bu iki gurur yaşıyoruz, hem Erzurumlu olmanın hem cumhuriyeti kutlamanın. Her hafta geliyoruz ama bugünün anlamı çok daha büyük. Hem cumhuriyetimizin 96´ncı yıl dönümü hem de bu havada bu kadar insanı burada görmek Türkiye´mizin birlik beraberliği açısından çok önemli. Bugünün önemine binaen Palandöken´in en yüksek Ejder Tepesi´nde kutlamak istedik? dedi.
Palandöken´in zirvesine çıkan dağcılar, dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri açıp, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı´nı okuyarak inişe geçti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı