Kars kar yağmadan buz kesti

Kars kar yağmadan buz kesti

Tarih: 04.12.2023 10:36
Kars kar yağmadan buz kesti

Kars’ta termometreler eksi 9’u gösterdi. Soğuk havadan dolayı kentte araçların camları buz tuttu, vatandaşlar soğuktan olumsuz etkilendi.
Kars’ta soğuk hava etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kentte yüksek kesimlere kar yağmasıyla birlikte etkili olan soğuk, hava hayatı durma noktasına getirdi. Soğuk araçların camları buz tutarken, su birikintileri ise dondu.
Kars’ta soğukların etkili olduğunu ifade eden Hasan Topçu, “Aralık ayına girdik, artık don başladı. 4-5 ay kesin böyle buz temizleyeceğiz. Kar yağsa belki bu kadar soğuk olmayabilir. Ama gece eksi 10-15 dereceyi buluyor. Bundan dolayı günlük araçların camlarını temizliyoruz” dedi.


Havanın çok soğuk olduğunu belirten Turan Zeytinoğlu, “Şehrimizi şuanda kara kış gelmiş bulunmaktadır. Eksi 10-12 dereceyi görüyor. Her sabah kalkıp böyle camları temizlemek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.
Kars’ta etkili olan soğuktan bitkiler kırağı tutarken, soğuktan dolayı caddelerde boş kaldı. Hava sıcaklığının eksi 9 dereceye düştüğü kentte soğuktan adeta her şey buz tuttu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı