Kars Kent Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı

Tarihi Kimliğiyle Kars Kent Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı

Tarih: 15.02.2024 16:22
Kars Kent Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı

Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi 8. Yönlendirme Komitesi Toplantısı, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat Başkanlığında gerçekleştirildi.
SERKA Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) ile finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı (CISOP) kapsamında uygulanan ve Kars Valiliği himayelerinde Serhat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin geldiği aşama, devam eden ve yapılacak olan çalışmalar hakkında Vali Ziya Polat ile kurul üyelerine brifing verildi.
Yaklaşık 50 Milyon TL bütçeli proje çerçevesinde Kars kent merkezinde bulunan tarihi binalara çeşitli iyileştirme çalışmaları yapıldı. Projenin uygulandığı Haydar Aliyev Caddesi üzerinde bulunan 7’si kamu binası olmak üzere 22 tescilli ve 12 tescilsiz bina da cephe iyileştirmesi yapıldı. Ayrıca caddenin kaldırım yenilemesi, aydınlatma işleri, çevre düzenleme işleri, işaret levhaları ve sokak mobilyaları montajı yapılarak caddede yaklaşık 680 metrelik bir turistik güzergâh oluşturuldu.
Proje çerçevesinde ayrıca Ani Ören Yerinin etrafının koruma çitleriyle kapatılması, sokak mobilyaları ve yönlendirme ile bilgilendirme tabelaları ile donatılması sağlanacak. Kars’ın Türkiye ve dünyada şehir markası olarak tanınması için tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yapılacak. Tüm bu faaliyetlerle turistler için daha iyi bir destinasyon oluşturulması ve sürdürülebilir turizm ortamının tesis edilmesi sağlanacak.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı