Kars’ta 52 fidan toprakla buluştu

Kars’ta 52 fidan toprakla buluştu

Tarih: 20.11.2023 16:05
Kars’ta 52 fidan toprakla buluştu

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı Denetim Serbestliği Müdürlüğü koordinesinde 52 fidan minik ellerde hayat buldu.
Kars Cumhuriyet Başsavcılığı Denetim Serbestliği Müdürlüğü koordinesinde Yalınkaya İlkokulunda fidan dikme etkinliği yapıldı.
Etkinliğe Kars Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Denetimli Serbestlik Müdürü Hakan Hoşgören, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, Merkez İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Cengiz, Orman İşletme Müdürü Yüksel Saraç ve Kızılay Kars Şube yetkilileri ve gönüllüleri katıldı.


Öğrencilere milli, manevi ve doğa sevgisi gelişimini arttırmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kars Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, “2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatilini geride bırakmış bulunmaktayız. Okullarımızda eğitim-öğretim çalışmalarının tekrar başlamasıyla, eğitim ve çocuklarımıza bir katkımız, desteğimiz olsun istedik. Kars Cumhuriyet Başsavcılığımız himayesinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün koordine ettiği bu güzel günde, milli ve manevi değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte fidan dikimi etkinliğini gerçekleştireceğiz. Ayrıca çocuklarımıza kırtasiye ve kılık kıyafet olarak mont desteği sunduk. Çocuklarımızın milli, manevi ve doğa sevgisi gelişimine katkı yapabilirsek ne mutlu bizlere” dedi.
Etkinlikte 52 çocukla birlikte katılımcılar 52 fidan dikimi yapılarak fidanlara can suyu verildi. Fidan diken çocuklara kalem, defter, boya ve cetvel gibi kırtasiye ve kışlık mont hediye edildi. Fidan dikimi ve aldıkları hediyelerin heyecanını yaşayan öğrencilerle birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından etkinlik sona erdi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı