Kars’ta 61 bin öğrenci tatili girdi

Kars’ta 61 bin öğrenci tatili girdi

Tarih: 19.01.2024 13:24
Kars’ta 61 bin öğrenci tatili girdi

Kars’ta, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 614 okulda, eğitim gören, 61 bin 500 öğrenci ile 4 bin 211 öğretmen, düzenlenen törenle 15 günlük yarıyı tatiline girdi.
Kars’ta karne dağıtım töreni Merkez Dikme Köyü Hacı Yasemen Yılmazel İlkokulu’nda Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat’ın katılımıyla yapıldı. Düzenlenen programda öğrencilere karneleri verildi.
Öğrencilerden kitap okumalarını isteyen Vali/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, “Yürüdüğümüz yolda çok mutlu olduğumuz yerdeyiz, çocuklarımızın yanındayız. Bugün 60 bine yakın çocuğumuz karne heyecanı yaşayacak. Emek veren tüm öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ailelerimize teşekkür ediyorum, çocuklarımıza, öğretmen arkadaşlarımıza iyi tatiller diliyorum. Karnedeki notlar önemli değil bizim için çocuklarımızın mutlu olması, gözlerinin parlaması önemli, tüm ailelerimizle çocuklarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Ne olursa olsun devam edeceğiz. Onlar bizim her şeyimiz, yarınlarımız umudumuz, tekrar tüm çocuklarıma iyi tatiller diliyorum. Onları yarınlara hazırlayan öğretmen arkadaşlarımıza iyi tatiller diliyorum” dedi.
Polat, daha sonra sınıflara geçerek öğrencilerin karnelerini verdi. Öğrenci ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Öksüz, öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve idarecilere yarıyıl tatilinin hayırlı olmasını dileklerinde bulundu.
Öte yandan karnelerini alan öğrenciler sevincini kendilerini bekleyen aileleriyle yaşadı.
Düzenlenen karne törenine Vali Ziya Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı