Konuşmayı öğrenmeden kayak yapmayı öğrendi

Konuşmayı öğrenmeden kayak yapmayı öğrendi

Tarih: 24.02.2024 12:01
Konuşmayı öğrenmeden kayak yapmayı öğrendi

Erzincan’da bulunan Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde 2 yaşındaki minik kayakçı ilk kayağını milli sporcu ile yaptı.
Türkiye’nin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımla ilerleyen, doğal ve tabii güzelliğiyle nadir kayak merkezlerinden birisi olan Ergan Kayak Merkezi, kayak severlerle dolup taşıyor. Erzincan’ın yanı sıra civar illerden de çok sayıda vatandaşın akın ettiği Ergan Kayak Merkezinde renkli görüntüler oluşuyor. Ergan’da geçtiğimiz 15 aralıkta yeni sezonun başlamasıyla birlikte kayakçılar kayak keyfi yaşıyor. Kayak yapmayanlar ise aileleriyle birlikte Ardıçlı gölü manzarasının tadını çıkardı.
Ailesi ile birlikte Ergan Dağı Kayak Merkezi’ne gelen 2 yaşındaki Elif Şare Karslı ise kayak pistinde görenleri ise kendine hayran bıraktı. Henüz konuşamayan minik Elif, milli kayakçı Aygen Yurt’tan ilk kayak eğitimini aldı.
Ergan Dağı Kayak Merkezi pistlerinin Türkiye’deki birçok pistten daha güzel olduğunu söyleyen Aygen Yurt, 2 yaşında kaydırdığı minik Elif’in ileri de büyük sporcu ve şampiyon olabileceğini ifade etti. Dağların en küçük kayakçısı olan Elif için çok cesaretli olduğunu belirten Yurt, “Ankara’dan geliyorum. Ergan’ı çok beğeniyorum. Her sene gelmeye çalışıyorum. Türkiye’deki birçok pistten daha güzel olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda milli sporcuyum. Elif Şare’yi kaydırdım. 2 yaşında dağların en küçük kayan sporcusu diyebiliriz. Geleceğin şampiyonu olacağını düşünüyorum. Çok başarılı, çok cesaretli. Burada olmaktan çok mutluyum” dedi.
Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi'nde konuklara, kayağın yanı sıra yamaç paraşütü imkanı da sağlanıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Ergan Dağı, doğal güzellikleri ve göl manzarasıyla ziyaretçilerine pistlerinde 12 kilometre boyunca kayak yapma fırsatı sunuyor. Kapalı gondollarla 2 bin 700 metre yükseklikteki tepeye çıkan kayakçılar, soğuk havada Erzincan manzarasına karşı kayak yapmanın keyfini çıkarıyor. Kent merkezine 17 kilometre, havalimanına 13 dakika mesafede ki Ergan Dağı'nda yer alan kayak merkezine gelen kayak severler, özellikle hafta sonu merkeze gelen sporcular ve tatilciler kayak aktivitesinin yanında yamaç paraşütü, müzik eşliğinde halay çekmenin keyfini yaşıyor.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı