“Korkulara Karşı Profesörüz” projesi

Öğrenciler, “Korkulara Karşı Profesörüz” projesiyle bir araya geldi

Tarih: 10.03.2024 15:19
“Korkulara Karşı Profesörüz” projesi

Zonguldak ve Iğdır’da öğrenciler e-twinning projesi çerçevesinde proje ortakları Polonya, Romanya ve Azerbaycan’daki arkadaşlarıyla tanışma toplantısı gerçekleştirdi.
Zonguldak Merkez Bahçelievler İlkokulu’nun kurucu ortağı olduğu, We Are Prof Against Fears (Korkulara Karşı Profesörüz) adlı e-twinning projesinde, 10 Türk ve 8 yabancı öğretmen 6 aydır çalışmalarını sürdürüyor. Zongludak’ı temsil eden Bahçelievler İlkokulu ve Bahçeşehir Koleji İlkokulu ile Iğdır şehrini temsil eden Mevlana İlkokulu öğrencileri, e-twinning projesi kapsamında proje ortağı Polonya, Romanya ve Azerbaycan’daki arkadaşları İle yabancı dillerini kullanarak tanışma toplantısı gerçekleştirdiler.
Toplamda 18 öğretmen, 190 öğrenci ve 4 farklı ülkenin katıldığı proje, Türkiye’de ve Zonguldak’ta bu alanda yapılmış geçerliliği yüksek bir çalışma oldu. Öğrencilerin proje kapsamında karşılaştıkları ve karşılaşacakları korku durumlarında nasıl mücadele edecekleri yapılan çalışmalar ile pekiştirildi. 6 ay boyunca her ay farklı konu başlıkları ele alınarak öğrencilerin okulda ve evde sorunlarıyla baş edebilme yöntemleri üzerinde duruldu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı