Köy okulu öğrencileri konser verdi

Bingöl’ün Solhan ilçesinde köy okulu öğrencilerinden oluşan müzik grubu konser verdi.

Tarih: 12.01.2024 15:00
Köy okulu öğrencileri konser verdi

Bingöl’ün Solhan ilçesinde köy okulu öğrencilerinden oluşan müzik grubu konser verdi.
Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Dilektepe Köyü Ortaokulu öğrencileri tarafından ilçede konser verildi. Okulun müzik öğretmeni Muhittin Ülger tarafından oluşturulan müzik grubu yıllardır çalışmalarını sürdürürken, halka açık ilk konserini Solhan Belediyesi Kültür Merkezinde verdi. Eğitimci, öğrenci ve velilere yönelik verilen konsere Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi, kurum amirleri ve siyasiler de katıldı.
Dilektepe Ortaokulu Müzik Öğretmeni Muhittin Ülger tarafından bir araya getirilen müzik grubu 32 öğrenciden oluşurken, 10 öğrenci enstrümanlarıyla eşlik etti. Toplam on eserin seslendirildiği konserde öğrenciler tarafından yazılan “Seni Seviyoruz Solhan” eseri ve Filistinli çocukları anlatan bir ezgi seslendirildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi ise, "Okul idaresinin sonsuz destekleri, Müzik Öğretmeni Muhittin Ülger’in ve öğrencilerinin özverili çalışmasıyla güzel bir müzik şöleni sunuldu. Çalışmalarından dolayı okul idaresi, katılım sağlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz" dedi.
Konser sonrasında açıklamalarda bulunan Müzik Öğretmeni Ülger ise, "Biz aslında usta-çırak ilişkisiyle çalışan bir okuluz. Her sene mezun olan öğrencilerimden bazıları birkaç öğrenci yetiştirip gidiyor. Bu emekleri aslında çocukların kendi emekleridir. Ben sadece rehberlik yapıyorum. Çok başarılı olduklarını düşüyorum. Gerçekten müziğin Solhan’da yayılacağını düşünüyorum. Çünkü müziğe bakış Solhan’da da biraz farklı. Aslında bizim konserimizin amacı büyüklerimize değil de biraz öğrencilerimize hitap etmekti. Bunu çocuklar yapıyor biz de yapabiliriz diyebilirlerdi. Çünkü üçüncü sınıftan yedinci sınıfa kadar öğrencilerimiz gitar çalıyorlar. Yani herkes yapabilir, enstrüman çalabilir, doktor olabilir, mühendis olabilir, öğretmen olabiliriz ama birer enstrüman çalsak bu çok faydalı olacaktır. İnşallah hayatlarına bir renk katabiliriz" diye konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı