Kudüs, Coğrafyadan öte Müslüman Şahsiyetidir

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi ile Erzurum Yakutiye Final Lisesi ortaklaşa ?Kudüs Bizim Neyimiz Olur?? başlıklı bir program düzenledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kudüs, Coğrafyadan öte Müslüman Şahsiyetidir

Öğrencilerin, dernek üyelerinin ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği programda şiirler okundu, Kudüs üzerine sunum yapıldı, dualar edildi. 
Program TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş´ın açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Ertaş konuşmasında Kudüs´ün coğrafyadan öte mana dünyamızda bir şahsiyetin kimliğin en önemli müşahhas hallerinden biri olduğunu söyledi. Gençlerin ve her Müslümanın Kudüs´ün işgaline tepki gösterirken çağın ve medyanın dayattığı Amerikan dili ve kültürüne de tepkili olmaları gerektiğini ifade eden Ertaş, Kudüs´e sahip çıkıp dilimize, milli kültürümüze, musikimize sahip çıkmamanın büyük bir çelişki olacağını belirtti. Ertaş, Kudüs işgal altında olsa bile, bunun Kudüs´ün Türk toprakları olduğu gerçeğine halel getirmeyeceğinin altını çizdi.
TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş´ın konuşmasının ardından Yakutiye Final Lisesi öğrencilerinden Muhammed Öztürk ve Yunus Emre Polat birer şiir okudu. TDED Yönetim Kurulu Üyesi Şair Adalet Ömeroğlu´nun seslendirdiği Kudüs´e özlemi ve mahcubiyeti işleyen metin, salondaki herkese duygusal anlar yaşattı. Yakutiye Final Lisesi Tarih öğretmeni Reşat Çelik fotoğraflarla ve haritalarla kuruluşundan bugüne Kudüs´ün hikâyesini anlattı. Reşat Çelik sunumunda Kudüs´ün tüm insanlığın ortak hafızası, son ve yaşayan tek hak din olan İslamiyet´in ilk kıblesi olması hasebiyle tarih boyunca her milletin kendisinden bir şey kattığı ve Kudüs´ün huzuru ancak Türklerle yaşadığını söylerken İsrail´in Mescid-i Aksa´yı yıkma planlarının gerekçelerini anlattı.
Program ŞEHİRDER´in Kuran Mektebi´nden 5 yaşındaki Nidanur Deniz´in okuduğu dua ve Fatiha ile son buldu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı