Kukla sanatını Erzurum’da yaşatıyor

Kukla sanatını Erzurum’da yaşatıyor

Tarih: 15.01.2024 11:34 Güncelleme: 15.01.2024 11:36
Kukla sanatını Erzurum’da yaşatıyor

Türkiye’de çok az tiyatro ve kişi tarafından icra edilen kukla sanatını Erzurum’da yaşatan sanatçı Oğuzhan Vartolioğlu, ‘İbiş’in Define Avı’ adlı oyunla meraklılarının karşısına çıkacak. 
Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA - Union International De La Marionette) üyesi olan kukla ve karagöz temsilcisi Oğuzhan Vartolioğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi desteğiyle ‘İbiş’in Define Avı’ adlı oyunu sahneleyecek. 
Geleneksel Türk kukla sanatının bir örneği olan oyun Kenan Çinici tarafından kaleme alınırken, Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ve kukla sanatçısı Oğuzhan Vartolioğlu tarafından yönetilecek oyunun kostüm tasarımı ve uygulaması da Elif Özhancı’ya ait. Işık - müzik kumanda da Emre Çelik’in görev alacağı oyunda kuklaları Oğuzhan Vartolioğlu ile Bedir Taha Önder oynatacak. 
Her pazar saat 14.00’da Medya Sanat Evi sahnesinde meraklılarıyla buluşacak olan oyunun konusu ise şöyle: İbiş’in efendisi sürekli olarak dedesinin rüyasında görmektedir. Dedesi evde bir sandığın olduğunu ve onu buldukların içinde hayal edemeyecekleri kadar bir hazine ile karşılaşacaklarını söyler. İbiş başlar sandığı aramaya. Bakalım sandıkta bizi neler bekliyor? 
 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı