Kuzular öğrencilerin maskotu oldu

Okulun bahçesinde kalan "kuzular" öğrencilerin maskotu oldu

Tarih: 30.09.2023 10:56 Güncelleme: 30.09.2023 10:57
Kuzular öğrencilerin maskotu oldu

Muş’un Yeşilce İlkokulu ve Ortaokul müdürünün aldığı ve okulun bahçesinde beslediği 4 kuzu öğrencilerini maskotu oldu.
Okul Müdürü Halis Şimşek, çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için satın aldığı ve okul bahçesinde beslediği kuzular, öğrencilerin maskotu haline gelirken atıl durumdaki 500 metrekare alanı ise tarıma kazandırdı. Sene başında kuzu aldıklarını belirten okul müdürü Halis Şimşek, çocuklar okula geldiğinde sevebilecekleri mutlu olabilecekleri bir şey olmasını istedikleri söyledi. Hayvanlarla bağ kurduğu için bahçede dolaştığı an itibariyle kuzuların sürekli peşine takıldığını aktaran Şimşek, “Bunlar sevgiyi gördüğü zaman sadakat gösteriyor. Bunun için önümüzde ki süreçte proje yapacağız. Tarım ve Orman Müdürlüğünden görevlileri getirdik. Çocuklara hayvancılığın faydalarını anlattılar. Bildiğiniz gibi kuzulardan bulaşan herhangi bir hastalık yok. Çocuklar için tehlikesi yok. Aslında köylülerle anlaşırsak bunu geliştirebiliriz. Biz bu konuda ticaret yapmayı düşünmüyoruz tek amacım çocukların mutlu almasıdır” dedi.
Bunun yanında öğrencilerle Mayıs ayında okulun atıl durumdaki 500 metrekare alanda sebze ektiklerini anlatan Şimşek, çocuklara tarımı benimseteceklerini ifade ederek, “Burada fasulye, biber salatalık, kabak ve patlıcan ektik. Bunların bakımını öğrencilerimizle birlikte yaptık. Şu anda hasadına başladık. Elde ettiğimiz ürünleri çevremizde yaşayan ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bizim amacımız çocuklarımızın hayvanları sevebilmesi tarımı öğrenebilmesi eğitimle birlikte bunları yapıyor olmasıdır” şeklinde konuştu.
Öğrencilerden Zeynep Pala ise, kuzuları çok sevdiklerini ifade ederek, “Özellikle ders dışında gelip kuzularla oynuyoruz. Artık onlarla arkadaş olduk. Okulumuzun Maskotu oldular onlara bağlandık. Burada hem hayvancılığı öğreniyoruz hem de tarımı öğreniyoruz” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı