Malatya’da Gazze zinciri yürüyüşü

Malatya’da Gazze zinciri yürüyüşü

Tarih: 13.11.2023 10:19
Malatya’da Gazze zinciri yürüyüşü

Malatya’da düzenlenen "Gazze Şeridi Zinciri" yürüyüşüne katılan çocuk, genç, kadın, yaşlı binlerce kişi tekbir getirerek ve sloganlar atarak HAMAS'a desteklerini, işgalci siyonist rejime ve destekçisi emperyalist ABD'ye ise tepki gösterdi.
HAMAS'ın askeri kanadı El Kassam Tugaylarının Siyonist işgalci çetelere yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu ve ardından işgalcilerin Gazze'ye hava saldırısı aralıksız devam ediyor. Siyonist rejim, Gazze'yi hastane, cami, yerleşim alanı demeden havadan, denizden ve karadan bombalayarak, binlerce kadın, çocuk ve yaşlı katlederek adeta soykırım uygulamaya devam ediyor.

İşgalci çetelerin Gazze'yi bombardımana tuttuğu ilk günden beri dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'de olduğu Malatya'da da halk, çeşitli etkinliklerle soykırıma tepki göstererek, HAMAS'a olan desteklerini sürdürüyor. Belirli günlerde farklı bir etkinlikle seslerini duyurmaya çalışan Malatya STK Platformu, bugün de "El Ele Gazze şeridi soykırıma dur de" sloganıyla etkinlik düzenledi.
Soykan Parkı'nda çocuk, genç, kadın ve yaşlı binlerce kişi, Gazze Şeridi zincirini oluşturmak için bir araya geldi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, STK Platformu adına Ömer Derin yaptığı konuşmada, "Değerli kardeşler bugün Gazze için el ele Gazze Şeridi Zinciri yapacağız. Attığınız hiçbir adımın Allah'ın indinde boşa çıkmayacağını bilmenizi isteriz. Buna ne gerek var ki demeden, Allah için, Gazzeli Müslümanlar için bir ses olmaya, bir adım atmaya, bir nefes olmaya çalışıyoruz. Allah için gayret gösterelim. Rabbim bereketlendirecektir, Allah izniyle zafer haberleri gelecektir. İnsanları rahatsız etmeden, yol kenarında tek şerit halinde bulunduğunuz noktadan, Dede Korkut Parkı'na ve oradan Büyükşehir Belediyesi arkasına kadar gideceğiz inşallah. Bu bir yürüyüş değil, herkes bulunduğu yerde kalarak zincirin halkasını bozmadan büyük bir 'Gazze Şeridi Zinciri' oluşturmaya çalışacağız. İnşallah, güzel ve bizlere yakışır bir şekilde programımızı icra edeceğiz" diye konuştu
Yapılan konuşmanın ardından binlerce kişinin oluşturduğu zincir, Soykan Parkı'ndan başlayıp Dede Korkut Parkına, oradan da Çevre Yolu'na geçerek Büyükşehir Belediyesi arkasında bulunan oto parkta son buldu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı