Manisalı şehit, adını taşıyan okulda anıldı

Manisalı şehit, adını taşıyan okulda anıldı

Tarih: 01.12.2023 13:44
Manisalı şehit, adını taşıyan okulda anıldı

Hakkari Yüksekova'da 1998 yılında düşen helikopterde şehit olan 13 askerden biri olan Şehit Komando Er Esin Akay, isminin verildiği okulda hayırseverlerin katkılarıyla şehadetinin 25. yılında dualarla anıldı.
Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki Şehit Esin Akay İlköğretim Okulunda, adını aldığı şehit Komando Er Esin Akay için hayırseverler tarafından hazırlanan tavuk pilav öğrencilere ikram edildi. Şehidini unutmayan Sarıgöllü hayırseverler hem şehidin anısını yaşattı hem de dualarla andı.
Şehit Esin Akay İlköğretim Okullarının bahçesinde hayırseverlerin katkılarıyla düzenlenen pilav hayrına Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, şube müdürleri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, Şehit Esin Akay'ın 25. şehadet yılı dolayısıyla düzenlenen yemek hayrı için destek veren tüm hayırseverlere teşekkür etti.
Şehit Esin Akay İlkokulu Müdürü hayırseverler tarafından geleneksel hale getirilen pilav hayrının bu yıl 8'incisinin gerçekleştirildiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Manisa'nın Sarıgöl ilçesi Emcelli Mahallesinde 1978 yılında doğan Esin Akay, Piyade Komando Er olarak vatani görevini yaparken 27 Kasım 1998 tarihinde Hakkari Yüksekova'da düşen helikopterde şehit olan 13 askerden biri olarak şehadete ulaştı. Şehidin isminin verildiği okulun açılışı zamanın TBMM Başkanı Bülent Arınç tarafından 2003 yılında gerçekleştirilmişti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı