Medya Sanat Evi´nden bir ilk daha

Medya Sanat Evi yine iddialı bir oyunla tiyatro severlerle buluşacak. Kadrosu üniversiteli gençlerden oluşan Medya Sanat Evi, Shakespeare´in ?Hamlet´ ve Heiner Müller´in ?Hamlet Makinası´ oyunlarına yapılan eklemelerle ?Kim bu Hamlet?´i sahneledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Medya Sanat Evi´nden bir ilk daha

 
?Bir Aldatmanın Anatomisi´ adlı oyunla sezonu açan Erzurum´un ilk ve tek oda tiyatrosu Medya Sanat Evi, şimdide bir dünya klasiği olan Hamlet´i sahneledi. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yazarlık Bölümü öğrencisi Erkan Canlı´nın uyarladığı ?Kim Bu Hamlet?´, Shakespeare´in ?Hamlet´ ve Heiner Müller´in ?Hamlet Makinası´ adlı oyunlarına eklemeler yapılarak hazırlandı. Oyunun batı modernizmi, Avrupa, Hitler ve diktatörler eleştirisi içerdiğini söyleyen Erkan Canlı, ?Oyun Avrupa´nın çıkardığı savaşlar ve bir o kadar da barış yanlısı olmasının ikilemi içerisinde debelenen küçük insanları anlatıyor? dedi.
İşte oyunun kadrosu
Yönetmen: Oğuzhan Vartolioğlu, Dramaturg: Erkan Canlı, Dekar: Yalçın Bağatır, Bedrettin Akpınar, Işık-ses: Yakup Abdullahoğlu, reji asistanı Sıla Ömeroğlu. Oyuncular: Oğuzhan Vartolioğlu, Kardelen Göktaş, Erkan Canlı, Elif Siren, Atakan Çalçalı, Ahmet Ünal.
Oyun 15 - 16 - 17 Aralık tarihlerinde Bosna Caddesi üzerindeki Çağrı İş Merkezi´nin zemin katında sahnelenecek. Rezervasyon numarası ise 0530 303 51 86.
Bütün oyunculara makyaj yaptı
Dekor ve kostümleriyle dikkat çeken oyunun son provası bir hayli eğlenceli geçti. Medya Sanat Evi´nin vazgeçilmez isimlerinden olan yetenekli oyuncu Kardelen Göktaş, tüm ekip arkadaşlarının makyajını özenle yaptı. Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü´nde okuyan Kardelen Göktaş, tiyatronun kendisi için bir tutku olduğunu dile getirdi. Tiyatro severleri ?Kim bu Hamlet?´ oyununa davet eden Göktaş, ?Oyun için özenle hazırlandık ve çok keyifli bir çalışma oldu. İzleyenlere keyifli dakikalar yaşatacağımıza eminiz? diye konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı