Meteorolojiden Kars’a kar uyarısı

Meteorolojiden Kars’a kar uyarısı

Tarih: 26.01.2024 10:40
Meteorolojiden Kars’a kar uyarısı

Meteorolojiden Kars’a kar uyarısı geldi. Kentte akşam saatlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.
Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Kars ve bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı olması tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Kars, Ağrı ve Iğdır'ın yüksek kesimlerinde zaman zaman yoğun kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir.
Meteoroloji yüksek kesimlerde çığ uyarısında bulundu. Yapılan uyarıda; bölge de yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Yüksek kesimlerde kuvvetli kar uyarısında da bulunan meteoroloji, 26 Ocak 2024 Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Kars, Ağrı ve Iğdır’ın yüksek kesimlerinde kuvvetli (10-20 cm) kar yağışları bekleniyor. Kuvvetli kar yağışlarının Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı ile kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı