Moda Tasarımcıları bursla ödüllendirildi

Moda Tasarımcıları bursla ödüllendirildi

Tarih: 19.01.2024 17:15
Moda Tasarımcıları bursla ödüllendirildi

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde karnelerini alan başarılı öğrencilere ödül olarak tekstil sahipleri burs verdi.
2023-2024 eğitim öğretim yılının 15 günlük tatili karne töreni Türkiye genelinde olduğu gibi Bitlis’in Tatvan ilçesinde de yapıldı. Tatvan genelinde 24 bin 943 öğrencinin karne aldığı törenlerde Tatvan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri ve Tekstil Teknolojileri bölümleri öğrencilerinden takdir ve teşekkür belgeleri alan öğrencilere tekstil sahipleri tarafından burs verildi. Takdir belgesi alan 22 öğrenciye 400’er TL, teşekkür belgesi alan 24 öğrenciye ise 200’er TL burs verilen törende öğrenciler alkışlar eşliğinde hem karnelerini hem de burslarını aldı. Tatvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Aydın ve tekstilcileri temsilen Murat Yoldaş’ın katıldığı tören fotoğraf çekiminin ardından dağıldı.


Verilen bursun öğrencilere motivasyon olarak gördüklerini söyleyen Tatvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Aydın, “2023-2024 eğitim öğretim yılının dönem sonundayız. Bir dönem olarak çalışan öğrencilerimize karnelerini takdim ettik. Bir dönem boyunca staja giden öğrencilerimiz oldu. Sene başında tekstilcilerimiz ve okul müdürlüğümüz arasında bir protokol imzalandı. Her ay verilmek üzere öğrencilerimize burs verildi. Özellikle bu karne gününde de bu ay dağıtılan burslar karne günün denk geldiği için takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilerimize bu burslar verildi. Bu anlamda tekstilcilerimize ve okul idarecilerimize teşekkür ediyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimiz gerçekten hak etmiştir alışarak emek vererek. Bu bursu öğrenciye motivasyon olarak görüyoruz” dedi.
Lisenin nitelikli eleman kazandırdıkları için mutlu olduğunu söyleyen tekstil firması sahibi Murat Yoldaş, “Bir tekstilciler olarak yaklaşık bir buçuk yıldan beri buradaki başarılı öğrencilerimize düzenli olarak her ay burs vermekteyiz. Bu okulda nitelikli eleman yetiştiriliyor bu konuda okulun idarecilerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz” dedi.
Başarılı olan 22 tane takdir belgesi alan öğrenciye 400’er TL, 24 tane teşekkür belgesi alan öğrenciye ise 200’er TL verildiğini söyleyen Tatvan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedef Yalçın, “Tatvan’daki tekstilcilerle iş birliği içerisinde çalışmaktayız. Bu konuda başarılı olan öğrencilerimize burs desteği vermekteler. Bu dönemin sonunda da başarılı olan öğrencilerimize bu tekstillerin desteğiyle burs dağıttık. Toplamda 22 tane Takdir belgesi alan öğrencimize 400’er TL, 24 tane Teşekkür belgesi alan öğrencimize de 200’er TL’lik hediye çeki takdim ettik. Tekstilcilerimize verdiği destekten dolayı teşekkür ederim” dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı