Muş’ta yeni Arda Güler’ler yetişiyor

Muş’ta yeni Arda Güler’ler yetişiyor Muş, futbolcu fabrikası olma yolunda ilerliyor Muşlu futbolcular Süper Lig devlerinin radarına girdi

Tarih: 13.07.2023 14:31
Muş’ta yeni Arda Güler’ler yetişiyor

MUŞ (İHA) - Erzincan’da düzenlenen U15 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe'de mücadele eden genç futbolcular, Süper Lig devlerinin radarına girdi.
Muşspor’un 3. Lig'e çıkması ile birlikte altyapıda umutlar yeşermeye başladı. Muş’ta kurulan akademide profesyonel ekipler eşliğinde yaklaşık 250 çocuk futbol eğitim alarak geleceğe hazırlanıyor. Altıncağ Akademi'de yetişen futbolcular, katıldıkları U15 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında ortaya koydukları mücadele ile Süper Lig devlerinin radarına girdi. 2012 doğumlu olan Baran Kartal, Samet Öztürk ve Yiğit Hamza Teke’ye Fenerbahçe talip olurken Beşiktaş ise Özbek Erdoğmuş’a talip oldu. Ayrıca takımda mücadele eden 6 futbolcuyu da Rizespor seçmelere davet etti.

"Muş ve Türk futboluna çok kaliteli ayaklar yetiştireceğiz"
U15 Ligi’nde bölge şampiyonu olduklarını ifade eden Altınçağ Futbol Akademisi Teknik Sorumlu Şemsettin Çiftçi, birçok oyuncularının Süper Lig ekiplerinin radarına girdiğini belirterek, "Bizler çok uzun yıllardır altyapı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. U15’te bölge şampiyonu olduk. Şunu net olarak söyleyebilirim, Türkiye futbolunun altyapısını çok iyi bilen biri olarak ilimizin potansiyeli son derece yüksek. Çocuklarımızın potansiyeli çok çok yüksek. Muşspor’un da profesyonel ligde olması bizim için çok önemlidir. İnanıyorum altyapı ile ilgili çok önemli adımlar atılacak. Muşspor Başkanı Nevzat Kaya önümüzdeki hafta Muş’a gelecek ve inşallah altyapı çalışmalarının temelini atacağız. Muş ve Türk futboluna çok kaliteli ayaklar yetiştireceğiz. 5-6 futbolcumuz şu an Süper Lig takımları tarafından takip ediliyor. Baran, Samet ve Hamza’yı bu ay sonunda Fenerbahçe’ye göndereceğiz. Burada yetiştirdiğimiz sporcularımızın çoğu Süper Lig seviyesinde oynayabilecek çocuklardır. Avrupa’ya transfer olan Arda Güler’den bu çocukların eksik kalır bir yanları yok. Bu konuda oldukça iddialı olduğumuzu söylemekte fayda var” dedi.
Fenerbahçe’nin izleyip beğendiği 2012 doğumlu Samet Öztürk ise Fenerbahçe gibi büyük bir kulüp ile adının anılmasından mutluluk duyduğunu belirterek, "Fenerbahçe benim videolarımı izledi ve beğendi. Beni seçmelere çağırdı. Çok heyecanlıyım. Çok çalıştım ve hayalini kurduğum takımın dikkatini çektim. Hiç pes etmedim, bütün antrenmanlarıma zamanında geldim ve çok çalıştım. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum, inşallah güzel yerlere transfer olurlar" ifadelerini kullandı.
Futbol akademisinin açılmasının kendileri için avantaj olduğunu söyleyen Yiğit Hamza Teke de "Futbol akademisinin açılması bizler için çok iyi oldu. Hocalarımız bizlerle çok iyi ilgilenerek çalıştırdılar. Hocalarımızın sayesinde buralara geldik. Türkiye’nin en büyük takımı olan Fenerbahçe’ye seçilirim inşallah" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe seçmelerine katılacaklarını söyleyen futbolculardan Baran kartal ise "Futbol akademisine kayıt olduğum için çok mutluyum. Her gün antrenmanlar yaparak başarılı olmaya çalışıyoruz. Oynadığım maçlarda bizi teknik direktörler izliyor. Önümüzdeki hafta Fenerbahçe seçmelerine gideceğiz. İnşallah seçiliriz, seçilmesek de çok çalışır sonraki seçmelerde başarılı olmaya çalışırız” dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı