Ninelerin piknik buluşması

Ninelerin piknik buluşması

Tarih: 05.10.2023 13:37 Güncelleme: 05.10.2023 14:12
Ninelerin piknik buluşması

Erzurum’un Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir, örnek bir etkinliğe imza atarak ilçede buluna 150 yaşlı kadını evlerinden alarak gönüllerince bir gün geçirmelerine vesile oldu. 
Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir ve ekibi ilçe merkezinde yaşayan yaklaşık 150 civarında nineyi Şirankes Mesire Alanında bir gün boyunca misafir etti. Belediyeye ait otobüslerle evlerinden tek tek alınan yaşlı kadınlar piknik alanına getirildi. Burada Şenkaya ilçesinde görev yapan müzik öğretmenlerinin eşliğinde türküler söylendi ve yemekler yenildi. Yemek sonrası yaşlı kadınlar mikrofonu alarak şarkılar söyledi, yöre has üsluplarıyla şiirler okudular. 
Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir ve eşi Gülnar Bedir, Belediye Başkan yardımcısı Göker Karabulut ve eşi Burcunur Karabulut yemeğe katılan ninelere tek tek gül verdi. Ninelerin müzik eşliğinde halay çekmeleri ve türküleri söylemeleri ise görülmeye değer anları beraberinde getirdi. Yüzlerindeki mutluluk ve neşe ise görülmeye değerdi. 
Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir, ilçede bulunan nineleri hem bir araya getirmek hem de onlara gönüllerince yaşayacakları bir gün geçirmek için bir araya geldiklerini belirterek, “ Bugün koca çınarlarımızla bir araya geldik. Amacımız koca çınarlarımızın dualarını almak. Onların duaları bizim için çok değerli. Gönül belediyeciliği böylesi güzelliklerle daha da pekişiyor. Belediyecilik sadece yol yapmak ya da su getirmek değildir. Bu gün olduğu gibi gönül belediyeciliği yapıyoruz. Eğer koca çınarlarımızı mutlu edebildiysek ne mutlu bizlere. Hepsinin ellerinde öpüyorum. Bu programda emeği geçen bütün personelimize teşekkür ediyorum” dedi. 
Program sonrası nineler hep birlikte toplu fotoğraf çektiler ve sonra otobüslerle tekrar evlerine bırakıldılar. 
 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı