NİŞANLISI TARAFINDAN 27 YERİNDEN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLEN BURCU ŞENGEL DAVASI ERTELENDİ

Erzurum´un Aziziye ilçesinde, geçtiğimiz 13 Ağustos´ta nişanlısı Burcu Şengel´i 27 yerinden bıçakladıktan sonra kayınpederi Salih Şengel´i de bıçaklayarak öldürüp, iki kişiyi yaralayan sanık Ahmet Yavuz´un Erzurum 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen du

Tarih: 01.01.0001 00:00
NİŞANLISI TARAFINDAN 27 YERİNDEN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLEN BURCU ŞENGEL DAVASI ERTELENDİ

NİŞANLISI TARAFINDAN 27 YERİNDEN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLEN BURCU ŞENGEL DAVASI ERTELENDİ

Erzurum´un Aziziye ilçesinde, geçtiğimiz 13 Ağustos´ta nişanlısı Burcu Şengel´i 27 yerinden bıçakladıktan sonra kayınpederi Salih Şengel´i de bıçaklayarak öldürüp, iki kişiyi yaralayan sanık Ahmet Yavuz´un Erzurum 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşması sanık avukatı Şerafettin Yaşar Laloğlu´nun babasının vefatı nedeniyle ileri tarihe ertelendi.
Erzurum 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşma, sanık avukatlarından Şerafettin Yaşara Laloğlu´nun babasının vefatı nedeniyle mazeret bildirmesi üzerine ileri bir tarihe ertelendi. 25 Şubat tarihinde görülen duruşmada sanık avukatlarının ek savunma talebi üzerine bugüne ertelendi. Bugün görülen duruşmada sanık avukatlarının esas mütalaa hakkında savunma dilekçelerini mahkeme heyetine sundu. Savunmada sanık Ahmet Yavuz´un psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)´da psikolojik teste tabi tutulması talep edildi.
Aile avukatı Bilge Mutlu Bilge mahkemede, sanığın psikolojik rahatsızlığının bulunmadığını belirterek, ?Sanık cinayeti işledikten sonra derenin kenarına gidiyor. Cinayet anında kullandığı iki bıçağı da gömleğiyle silerek parmak izi bırakmamak istiyor. Ardından avukatını arıyor. Bu bile cinayeti planlı ve kasten işlediğinin somut bir kanıtı niteliğindedir. Biz sanığın kullandığı telefon numarasının kayıtlarını da bu yüzden talep ediyoruz. Sürekli olarak sanığı kurtarma çabası içerisindeler. Sanık Ahmet 2014 tarihinde askerden terhis olmuş. Bu şahsın psikolojisi bozuksa neden bu tarihten sonra başka kimseye zarar vermedi. Madem psikolojisi bozuksa bu adamın eline bıçak vererek neden kasap reyonunda çalıştırdılar? dedi.
Savunmasında abi Şengel´in düğününe nişanlısının hatrına gittiğini söyleyen sanık Ahmet Yavuz, ?Rahmetlinin hatırına gittim. Yoksa gitmezdim. Evlerinde geç saatlere kadar oturduğum yalandır. Biz Burcu ile bahçede konuşurken bile rahat vermiyorlardı. Annesi bana sürekli ´köpek´ diye hakaret ediyordu. Beni sürekli aşağılıyorlardı. Telefon görüşmesi yalan. Benim bu zamana kadar avukatım olmadı. Çıkarsınlar ispatlasınlar bana? diye konuştu.
Mahkeme savunma ve görüşlerin dinlenmesinin ardından 29 Mart tarihine ertelendi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı