Öğrenciler hem oynuyor hem de öğreniyor

Kars’ta öğrenciler, “Akıl Zeka Oyunları Sınıfı”nda hem oyun oynuyor hem de eğitim görüyor. Kars’ta ilk kez açılan Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı öğrencilerden de yoğun ilgi görüyor.

Tarih: 19.01.2024 14:46
Öğrenciler hem oynuyor hem de öğreniyor

Kars’ta öğrenciler, “Akıl Zeka Oyunları Sınıfı”nda hem oyun oynuyor hem de eğitim görüyor. Kars’ta ilk kez açılan Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı öğrencilerden de yoğun ilgi görüyor.
Kars Atatürk İlkokulu’nda hayata geçirilen “Akıl Zeka Oyunları Sınıfı”nda öğrencilerin becerileri ön plana çıkıyor. Öğrenciler burada çeşitli oyunlar oynuyor, becerilerini ön plana çıkarıyor, eğitimlerini oyun ve yaptıkları aktivitelerle birlikte alıyor.
Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı’nın açılışını yapan Vali Ziya Polat, “Zeka oyunları sınıflarımız Kars’ta ilk. Şu an 12 sınıfımızı açtık. 12 okulumuzda akıl ve zeka oyunları sınıflarını açtık. Çocuklarımıza eğitim verdiğimiz 54 öğretmenimiz var. Biz çocuklarımızın akıl ve zeka oyunu oynarken, günümüzün en kötü alışkanlıklarından birisi olan maalesef teknoloji bağımlılığından da kurtulmasını düşünüyoruz. Okullardaki akademik başarıda yoğun çaba sarf ediyor yavrularımız, onlara bir mola vermek. Molada da sorgulayan, düşünen, oyunlarla sorgulayan düşünen nesiller yetiştirmek için bu sınıfları açtık” dedi.
Sınıfların açılışında Belediye ve Özel İdarenin desteği olduğuna dikkat çeken Polat, “Hep söylüyoruz tüm kurum ve kuruluşlarımızla eğitimin emrindeyiz. Sınıflarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çocuklarımızın eğlencede zaman geçirmesini diliyorum. Mutlu çocuklar olarak eğitim almalarını istiyoruz. Allah yollarını açık etsin. 12 sınıfımız şimdilik hayırlı uğurlu olsun. Tabii amacımız şu an sadece merkezde 12 sınıf açtık. İlerleyen zamanda da her ilçemize bir akıl ve zeka oyunları sınıfı açacağız. Duruma göre değerlendirme yapacağız. Türkiye’de zeka oyunlarına katılmayan illerden biriydik. İnşallah Mayıs’ta Rize’de yapılacak Türkiye Şampiyonası’na gidecek ekipleri buradan yolcu edeceğiz” diye konuştu.
Polat daha sonra sınıfı gezerek öğrencilerle oyunlar oynadı. Öğrencilerin zeka oyunları müsabakalarını izleyen Vali Polat, öğrencilere başarılar diledi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı