Öğrencilere kariyer semineri verildi

Bulanıklı öğrencilere kariyer semineri verildi

Tarih: 28.11.2023 15:29
Öğrencilere kariyer semineri verildi

Muş’un Bulanık Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik "Kariyer Planlama ve Geleceğin Meslekleri" semineri verildi.
Bulanık Meslek Yüksekokulunun konferans salonunda gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan Bulanık Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. İsmail Dönmez, seçilecek mesleğin iyi bilinmesi ve farkındalığının artması gerektiğini söyledi. Meslek seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ve mesleki isteklendirme ve kariyer planlamasıyla ilgili bilgiler veren Dönmez, “Kişinin meslek seçiminde öncelikle kendini tanıması ve kendi özelliklerinin farkına varması gerekir. Kariyer planlamasının da kişinin kendini tanımasından sonra yapılması gerekir” dedi.
Öğretim Görevlisi Dr. Kenan Özmen ise üniversitenin genel yapısından ve işleyişinden bahsederek, Bulanık MYO’nun amaç ve hedefleriyle birlikte bölümleri hakkında bilgiler verdi. Bölüm seçerken alanların çok büyük bir öneme sahip olduğuna vurgu yapan Özmen; sözel, sayısal veya eşit ağırlık bölümlerinin kişilerin kendi özelliklerine, iç ve dış faktörlerine bağlı olarak değiştiğini ifade etti.
Öğretim Görevlisi Hüseyin Doğan, Öğretim Görevlisi Mesut Koç, Öğretim Görevlisi Mahmut Yardımcı’nın da birer sunum yapmasının ardından seminer öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı