Okullarda iklim değişikliğini anlattılar

Okullarda iklim değişikliğini anlattılar

Tarih: 27.12.2023 11:53
Okullarda iklim değişikliğini anlattılar

Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile TEMA Vakfı tarafından tasarlanan ve bir doğa eğitimi olan “İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık Projesi” Ağrı il merkezi ile ilçelerde yer alan okullarda hayata geçiriliyor.
Proje kapsamında çocuk ve gençlere hava durumu, mevsimler, iklim, iklim değişikliğinin nedenleri ve sonuçları, iklimin insan faaliyetleri sonucunda nasıl etkilendiği ve sürdürülebilir yaşam becerileri anlatılıyor.
Tema Vakfı Ağrı İl Temsilcisi Doç. Dr. Ahmet Akçay’ın öncülüğünde yürütülen proje ile çocuk ve gençlerin iklim değişikliği hakkında farkındalık geliştirmeleri hedefleniyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Akçay, “İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık Projesi” 81 ilde uygulanan bir proje. Ağrı’da faklı kademedeki okullarda gençlere iklim değişikliği konusunda yapabileceklerini anlatıyoruz ve bu konuda bir bilinç oluşturmak istiyoruz. İklim değişikliği konusunda birey ve toplum olarak bizlere çeşitli görevler düşmektedir. İklim için harekete geçmemiz gerekiyor böylelikle gelecek nesillere yaşanılır bir dünya bırakmak mümkün. Bu kapsamda özellikle öğretmenlerimizi iklim değişikliği eğitimi konusunda Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “İklim TEMA Eğitim Portalı”nı (www.iklimtema.org) kullanmaya davet ediyoruz.” dedi.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Eko AĞRI projesine de destek verdiklerini belirten Akçay, her hafta farklı okullarda projenin gerçekleştirileceğini açıkladı. Öğretmen ve öğrencileri de iklim değişikliği konusunda duyarlı olmaya davet etti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı