Oto lastikçilerde değişim yoğunluğu

Oto lastikçilerde değişim yoğunluğu

Tarih: 29.11.2023 09:55
Oto lastikçilerde değişim yoğunluğu

Havaların soğuduğu, kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirdiği Erzincan’da, vatandaşlar erkenden önlemlerini alarak, aniden yağacak olan kar karşısında mağdur olmamak için kışlık lastiklerini taktırmaya başladılar.
Zorunlu kış lastiği uygulamasını beklemeyen Erzincanlı sürücüler, oto lastik dükkanlarının önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Sabahın erken saatlerinde mesaiye koyulan ustalar, gece geç saatlere kadar bir yandan lastik değişimi yapıyorlar, bir yandan da araçların kış mevsimi öncesi kontrollerini gerçekleştiriyorlar.
Her an kar yağacak düşüncesiyle erkenden oto lastikçiye gelerek, lastik değiştirme sırasına giren Cemal Doğan isimli vatandaş, "Kar yağmadan tedbirimizi alalım dedik. Sıramızı bekliyoruz, sıramız geldiği zaman lastiklerimizi değiştirip, gideceğiz" diyerek konuştu.


Lastik değişim fiyatları 300 lira ile 500 lira arasında değişiyor
Uzun yıllardır oto lastik işiyle uğraşan Mesut Onay isimli usta, lastik değişim fiyatlarının aracın modeline, büyüklüğüne göre değişiklik gösterdiğini belirterek, fiyatların 300 ile 500 lira arasında olduğunu söyledi. Sürücülere kar yağışını beklemeden kışlık lastiklerini bir an önce değiştirmesi çağrısında bulunan Onay, "Kış mevsimi yaklaştığından dolayı dükkanımızda çok ciddi yoğunluk var. Normalde 1 Aralık 2023 tarihinde lastikleri değiştirmeye başlıyoruz ama Erzincan’da mevsim şartları anormal seyrettiğinden ötürü her an kar yağışı olabilir, müşterilerimizde bunu bildiğinden akın etmeye başladılar. Biz de personellerimizle hep bir elden müşterilerimize hizmet etmek için canla, başla çalışıyoruz. Lastik değişim ücretleri 300 liradan başlıyor, aracın modeline, büyüklüğüne göre bu fiyat 500 liraya kadar çıkabiliyor. Müşterilerimiz kar yağışını beklemesinler, müsait zamanlarında kışlık lastiklerini taktırmaya gelsinler. Biz personelimizle birlikte, müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek çalışıyoruz. Sabahın erken saatlerinde başladık, gece yarısına mesaimiz devam ediyor. Şimdiden müşterilerimizi lastik değiştirmeye bekliyoruz" dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı