Paraşütçüler fotoğrafçılar için uçuş yaptı

Paraşütçüler fotoğrafçılar için uçuş yaptı

Tarih: 17.02.2024 14:26
Paraşütçüler fotoğrafçılar için uçuş yaptı

Bingöl’de bu yıl 3’üncüsü düzenlenen foto maraton tutkunları için, paraşütçüler Hesarek Kayak Merkezinde uçuş yaptı. Fotoğrafçılar, hem kayanları hem paraşütçüleri görüntüledi.
Bingöl’de bu yıl valilik koordinesinde düzenlenen foto maraton etkinliği devam ediyor. İlk olarak 2019 yılında yapılan ve şimdide 3’üncüsü düzenlenen foto maraton etkinliği, Hesarek Kayak Merkezinde devam etti. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından kayak merkezinde, kayak gösterisi ve paraşüt uçuşu gerçekleştirildi. Kentte gelen yaklaşık 260 fotoğrafçı, o anları görüntüledi.
Etkinliğe katılan ve gösterileri izleyen Vali Ahmet Hamdi Usta, fotoğrafçıların Bingöl’ün doğal güzelliklerini çekmeye devam ettiğini söyledi. Vali Usta, ''Karın olmamasına rağmen, kar bizim için bu sene bir handikap oldu maalesef beklediğimiz karı alamamamıza rağmen 260 misafirimiz şuanda Bingöl’de bizimle beraber. Bingöl’ün güzelliklerini, doğal hayatını, vahşi hayvanlarını fotoğraflıyorlar. Biz devamında bu fotoğrafları bir albüm haline getirip kamuoyunun ilgisine sunacağız ve dereceye giren fotoğrafları da İstanbul’da, Ankara’da yapacağımız galalarda paylaşacağız'' dedi.
İstanbul’dan foto maraton için gelen doğa fotoğrafçısı Lale Çaktı, ''İstanbul’dan geliyorum. Bir haftadır Bingöl’deyim. Çok güzel bir il. Yazını gördüm, kışını ilk defa gördüm. Foto maraton için geldim. 5 gündür de yoğun bir şekilde geziyoruz. Çok güzel bir organizasyon, Bingöl’ü çok seviyorum” şeklinde konuştu.
Mardin’den gelen Veysi Şimşek ise ''Mardin’den geldim. Hesarek Kayak Merkezindeyiz. Etkinlikler oldu, Bingöl’ün doğa ve yaşamı çekmek için geldik çok güzel. Umarım her zaman bu yarışmalar olur” diye konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı