Polis Evi inşaat çalışmalarına hız verildi

Polis Evi inşaat çalışmalarına hız verildi

Tarih: 25.10.2023 16:10
Polis Evi inşaat çalışmalarına hız verildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen protokolle Battalgazi ilçesi Bahçebaşı Mahallesi’nde (Trafik Bölge Müdürlüğü yanı) yapımına başlanan yeni Polis Evi inşaatında çalışmalar sürdürülüyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından inşaatına başlanan Polis Evi’nin kaba inşaatı tamamlandı.
Polis Evi inşaatındaki çalışmalar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Aknişan, yaklaşık 10 bin metrekare alana yapılacak olan Polis Evi’nin süit odaları, konferans salonları ve balo salonu gibi bölümleriyle beş yıldızlı otelleri andırdığını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Aknişan, “Büyükşehir Belediyemiz ile Emniyet Müdürlüğümüz arasında yapmış olduğumuz protokol kapsamında Polis Evi inşaatımızın kaba bölümünü tamamlamış durumdayız. Polis Evi inşaatımız yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alandan oluşan beş yıldızlı otel konseptinde tasarıma sahiptir. Şu an uygulaması da devam etmektedir. İnce işlerimize, imalatlarımıza başlamış durumdayız. Çok kısa süre içerisinde bunları tamamlayarak, gerek emniyet personelimize gerekse de diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki personellerin faydalanabileceği modern nitelikteki konaklama merkezimizi inşallah yapmış olacağız” dedi.
Yapımı devam eden Polis Evi’nde 66 adet oda olduğunu ifade eden Aknişan, “Süit odalar, king süit odası ve standart odalar mevcut. Aynı zamanda düğün ve benzeri organizasyonların yapılabileceği nitelikte balo salonumuz, konferans salonumuz, fitness salonumuz, Türk hamamı, sauna da yer alıyor. Toplantı ve seminer odaları, ofisler gibi bölümleriyle hakikaten beş yıldızlı otel gibi bir proje geliştirildi. Projenin hayata geçmesi noktasında çok ciddi katkıları olan başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a, mesai arkadaşlarımıza ve projenin yapımında ortağımız olan yüklenici firmaya teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
Zemin artı 7 kat şeklinde inşa edilen yeni Polis Evi’nde, balo salonu, konferans salonu, servis mutfağı, gelin odası, şeref salonu, bebek bakım odası, fotoğrafçı odası, fuaye alanı, lobi, teknik ofis, büfe, bay-bayan kuaför, terzi, 7 adet ofis, toplantı odası, seminer odası, vip lokal, konaklama odaları, 4 adet süit oda, 6 adet konaklama odası, kahvaltı salonu, mutfak, oyun salonu, antrenör odası, fitness salonu, soyunma odaları, Türk hamamı, masaj salonu, sauna, buhar odası, duş, çamaşırhane, mescit, depo alanları, kazan dairesi bulunuyor.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı