REİS-ÜL HATTATİN HASAN ÇELEBİ´DEN, VALİ ALTIPARMAK´A ZİYARET

Erzurum´da ilk kez gerçekleştirilen ve iki bayan 3 hattata icazet belgelerinin verildiği tören ile Esma-ül Hüsna sergisinin açılışına katılmak üzere Erzurum´da bulunan Reis-ül Hattatin Hattat Hasan Çelebi beraberindeki diğer hattatlarla birlikte Vali Dr.

Tarih: 01.01.0001 00:00
REİS-ÜL HATTATİN HASAN ÇELEBİ´DEN, VALİ ALTIPARMAK´A ZİYARET

REİS-ÜL HATTATİN HASAN ÇELEBİ´DEN, VALİ ALTIPARMAK´A ZİYARET
Erzurum´da ilk kez gerçekleştirilen ve iki bayan 3 hattata icazet belgelerinin verildiği tören ile Esma-ül Hüsna sergisinin açılışına katılmak üzere Erzurum´da bulunan Reis-ül Hattatin Hattat Hasan Çelebi beraberindeki diğer hattatlarla birlikte Vali Dr. Ahmet Altıparmak´ı makamında ziyaret etti.
Kabulde Vali Altıparmak ile hat sanatı ve icazet konularda sohbet eden Erzurumlu Hattat Hasan Çelebi, bir asır sonra Erzurum´da düzenlenen icazet töreninde ev hanımı bayanların Hat Sanatında icazet almalarının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Bu sanatın yaşatılması ve millete öğretilmesi gerektiğini söyleyen Reis-ül Hattatin Hattat Hasan Çelebi ?ben memleketime hizmet etmeyi isterim. Dünyanın dört bir tarafından gelenlere yardımcı oluyorum. Memleketimden birisi gelirse esirgemeyeceğimden emin olabilirler? diye konuştu.
Vali Altıparmak´ta icazet töreni ile birlikte Hattat Hasan Çelebi ve Erzurumlu hattatların kaleme aldığı daha önce İstanbul ve Ankara´da sergilenen 47 eserden oluşan Esma-Ül Hüsna sergisinin Erzurum´da da sanat severlerle buluşturulmasından mutluluk duyduklarını belirterek,? sergi ile birlikte icazet töreninin düzenlenmesi büyük bir güzellikti. Hat sanatı Müslüman Türk Milleti için önemli bir sanattır. Reis-ül Hattatin Hattat Hasan Çelebi ile birlikte hattatlarımızı Erzurum´da görmekten mutluluk duyduk ? diye konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı