Rektör Alma başkanlığında toplantı yapıldı

Iğdır Üniversitesini Geliştirme Vakfı toplantısı Rektör Alma başkanlığında yapıldı

Tarih: 15.09.2023 17:17
Rektör Alma başkanlığında toplantı yapıldı

Iğdır Üniversitesini Geliştirme Vakfı’nın yönetim kurulu toplantısı Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma başkanlığında yapıldı.
Vakıf toplantısında 2023-2024 yılı iş programı, öğrencilere sunulacak burs ve barınma destekleri, yıllık aidatlar, vakfın tanıtılması amacıyla yerel basın ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelme, vakıf üyeliğinin artırılması, bağış ve aidatların teşviki gibi konular hakkında program geliştirildi. Toplantıda ayrıca üniversitenin akademik performans ve başarısını yükseltme hedefiyle eğitim, araştırma ve uygulama imkânlarının geliştirilmesi konuları da ele alındı.
Toplantının ardından bir değerlendirmede bulunan Rektör Alma, Iğdır Üniversitesini Geliştirme Vakfı’nın önemine dikkat çekti.
Rektör Alma yaptığı değerlendirmede, “Vakfımızın öğrencilerimizin burs ve barınma gibi sorunlarını giderme ve bilimsel çalışmalara destek sunma gibi pek çok alanda hedefleri var. Bu doğrultuda Üniversitemizin son dönemde elde ettiği başarılara da önemli katkılar sağlandı. Kurulduğu zaman açısından bakacak olursak Iğdırlı hayırsever vatandaşlarımız sayesinde kısa sürede önemli bir yol kat ettik. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında da önemli çalışmalara imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Vakfımızın kuruluşunda ve büyümesinde emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Son olarak Iğdır Üniversitesinin kuruluş vizyonunun bilimsel çalışmaların ürüne dönüştürülmesi ve bunun bölge ekonomisine katkı sunması olduğunu hatırlatan Rektör Alma, bu yöndeki çalışmaların da hız kesmeden devam edeceğini sözlerine ekledi.
 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı