Rize´de derste arkadaşını boynundan bıçaklayarak öldüren öğrenci 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı

Rize´nin Pazar ilçesinde 20 Mart 2017 tarihinde Pazar Fen Lisesi´nde ders sırasında arkadaşını boynundan bıçaklayarak öldüren öğrenci 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırılırken, öldürülen öğrencinin ailesinin cezayı az bularak bir üst mahkemeye itiraz edec

Tarih: 01.01.0001 00:00
Rize´de derste arkadaşını boynundan bıçaklayarak öldüren öğrenci 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı


Rize Ağır Ceza Mahkemesi´nde ´canavarca hisle adam öldürmek´ suçundan 15 yıla kadar hapis istemi ile ay başında yargılamasına başlanan B.K. ikinci duruşmasına da tutuklu bulunduğu Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi´nden ses ve görüntü sistemi (SEGBİS) ile bağlandı ve önceki ifadesinde olduğu gibi pişmanlığını dile getirdi.
Mahkeme başkanı sanığın suç tarihinde 15 yaşını doldurmamış olması nedeniyle ´canavarca hisle adam öldürmek´ suçundan B.K. hakkında 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırırken, Emir Taş´ın babası Cihan Taş´ın cezayı az bularak cezanın arttırılması için bir üst mahkemeye itiraz edeceklerini söylediği öğrenildi.

Olayın geçmişi
Pazar Fen Lisesi´nde 20 Mart 2017 tarihinde 9/B sınıfında Tarih dersi sırasında B.K., bir anda cebinden çıkardığı bıçakla ön sırada oturan arkadaşı Emir Taş´ı boynundan bıçaklamış, ardından sınıftan çıkarak alt katta bıçağı kendi boynuna saplamıştı. Emir Taş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, ağır yaralanan B.K. ise tedavisinin ardından tutuklanarak önce Kalkandere L Tipi Cezaevi´ne, ardından Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi´ne nakledilmişti.
B.K.´nın, korku filmi ´Testere´den esinlenerek hazırlanan ´Testere´ oyunun bağımlısı olduğu iddia edilmiş, testere oyununun karakterine ait maskeleri takarak çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı