Şair-Yazar İlhan Özay’ın ismi Van’da yaşatılacak

Şair-Yazar İlhan Özay’ın ismi Van’da yaşatılacak

Tarih: 25.10.2023 10:11
Şair-Yazar İlhan Özay’ın ismi Van’da yaşatılacak

Vanlı Yönetmen Hamit Şahin, geçen sene yaşamını yitiren ünlü şair-yazar ve manken Tuğba Özay’ın babası İlhan Özay için hayrat çeşmesi yaptırdı.
Şerefiye Caddesi üzerinde yapılan hayrat çeşmesinin açılışında konuşan ünlü manken Tuğba Özay, babasının her zaman halkların kardeşliğini savunduğunu ifade etti. Babasının hayata hem toplumsal hem de evrensel bakış açısıyla baktığının altını çizen Özay, “Babam her zaman barıştan, kardeşlikten yana olan; çocukları, hayvanları, doğayı ve yaşamı çok seven bir insandı. Herkese de bu sevgiyi aşılardı. Suyu çok severdi. Su yaşamın ana maddesidir. Herkesin yaşantısının su gibi berrak olmasını isterdi. Işık doğudan yükselir. Babam bu bölge halkı için, bu coğrafya için çok sayıda yazı ve şiir yazmış biridir” dedi.
Vanlı yönetmen Hamit Şahin’in babası için yaptırdığı çeşmeyi Van halkının hizmetine sunmaktan mutlu olduğunu vurgulayan Özay, “Değerli iş adamı Hamit Şahin ile çok uzun yıllara dayanan bir dostluğum var. Geçen ay Van’ı ziyaretimde babam için ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde böyle bir düşünce gelişti. Hamit Bey'in çok büyük desteğiyle bugün burada, çok sevdiğimiz Van’dayız. Bugün babacığımın yaş günü. Geçen sene ona çok büyük sürpriz yapmıştım. Umuyorum şu anda da görüyor bizi. Bizden ona, Van halkına, buradan geçen insanlara bir hatıra. Adının yaşayacağı, Erek Dağı’ndan gelen ve tadı da çok güzel bir su. Yaşadığımız sürece babamın adını yaşatmak için elimizden geleni yapacağım. Bu duygu ve düşüncelerle başta Hamit Şahin olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Açılış töreninde konuşan Tuğba Özay’ın annesi Duygu Özay ise “Kaybettiğim 47 yıllık yaşam yoldaşımın bugün doğum gününün kutlanması, onun anısına çeşmenin yapılması ve o suyun kitlelerin içmesi bizleri mutlu edecektir. Temennim, eşimin adının dilden dile ve hiç unutulmadan dolaşmasıdır” diye konuştu.
Vanlı Yönetmen ve iş adamı Hamit Şahin de Tuğba Özay ile dostluklarının eskiye dayandığını belirterek, “Tuğba hanım bir ay önce yine Van’daydı. Nasıl bir şey yapalım derken böyle bir şey yaptık. O şairin burada isminin yaşaması, isminin burada anılması benim için büyük bir gurur. Bu da çok inanılmaz mutlu etti bizleri. Suyun maneviyatı çok farklıdır. Keşke hayattayken onu Van’a davet etseydik. Ne yazık ki Van ile tanışmadı ama yüreği bizimle, kalbi bizimle. Bu bir kardeşlik köprüsüdür. İnşallah devamı da gelecektir” dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilmesi ile devam eden program, Özay ailesinin ve vatandaşların çeşmeden su içmesi ile sona erdi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı