Saldırgan ayıları çekme çabası

Ayıların saldırganlıklarına aldırış etmeden, onları görüntülemeye çalıştılar

Tarih: 25.09.2023 13:22 Güncelleme: 25.09.2023 13:26
Saldırgan ayıları çekme çabası

Bitlis'te bulunan 2 bin 948 rakımdaki Nemrut Kalderası’nda pikniğe giden vatandaşlar, burada yaşayan ayıların saldırganlıklarına aldırış etmeden onları görüntülemeye çalıştılar.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü çevresine giden piknikçiler, ayıların saldırganlıklarına aldırış etmeden videolarını çekmek istediler. Her gün yüzlerce vatandaşın ya gezmek ya da piknik için gittiği Nemrut’ta bulunan ayılara aldırış etmiyorlar. Ayıları gören vatandaşlar, onların videolarını çekmek için neredeyse yanlarına kadar giderek ayıların kendilerine saldırmalarına neden oluyor. Kalderada yaşayan bozayılar, sürü halinde gezerek ya piknikçilerden ya da çöplüklerden beslenmeye çalışıyor. Fakat vatandaşlar ayıların doğal ortamlarını bozduğu gibi çöplüklerden beslenmeleri sırasında videolarını çekerek saldırmalarına neden oluyor.
Bölgede sürekli doğa, vahşi yaşam ve uzay gözlemciliği yapan Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen, bölgede insan sayının artması ile ayıların beslenme alışkanlıklarının da değiştiğini belirterek, “İnsanlar, burada günübirlik gezip gidebilir. Zaten buralar mesire alanları değil. Özellikle piknik yapmayı pek önermiyorum ama yapacak insanlar da atıklarını sağa-sola bırakmasın. Atıklarını alsınlar kendileri ile beraber götürsünler. Hayvanlar hazır lokmaya alışmasınlar. Bunun yanında elleri ile beslemeye çalışmasınlar. Sonuçta ne kadar insan içinde görülse de son zamanlarda tanık olduğumuz kadarıyla birçok kere insanlara saldırdığını yönünde duyumlar alıyoruz” diye konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı