Şehit aileleri ve gaziler, Balkan turuna çıktı

Balkan Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneği´nin daveti üzerine Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla Erzurum´dan 25 şehit yakını ile gazi, Balkan ülkeleri turuna çıktı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Şehit aileleri ve gaziler, Balkan turuna çıktı


Makedonya ve Kosova´yı gezecek olan şehit aileleri ve gazilere Vali Seyfettin Azizoğlu ve Vali Yardımcısı Hamza Özer de eşlik etti.
Erzurum Havalimanı´nda bugün saat 09.30´da toplanan grup, uçakla İstanbul´a hareket etti. Grup, İstanbul´dan da uçakla Makedonya´ya geçecek. Grubun Makedonya ve Kosova gezisi 4 gün sürecek.
Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Cemil İlbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, gezinin Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma ve Kültür Derneği´nin daveti üzerine gerçekleştiğini anımsattı.
İlbaş, Vali Seyfettin Azizoğlu´nun organizasyonu ile Erzurum´dan özellikle 15 Temmuz şehit aileleri ve gazilerinden oluşan 25 şehit ailesi ve gazilerle birlikte 4 gün Kosova ve Makedonya´daki tarihi ve kültürel alanları gezeceklerini belirterek, "Özellikle kültürel anlamda Osmanlı´dan kalma yadigarlarımızı görme imkanı bulacağız. " dedi.
Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külyesi önünde silahlı saldırıda şehit olan Erzurumlu Oğuzhan Yaşar´ın babası Ahmet Yaşar ise Balkanlardaki Osmanlı serlerini görmenin kendilerini mutlu edeceğini belirterek, organizasyonu düzenleyen Vali Azizoğlu ve diğer kurumların yöneticilerine teşekkür etti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı