Şehit İmam Aziz Tan Camisi ibadete açıldı

Şehit İmam Aziz Tan Camisi ibadete açıldı

Tarih: 02.12.2023 10:09
Şehit İmam Aziz Tan Camisi ibadete açıldı

İzmit’in Gebze Belediyesi tarafından Hakkari’nin Durankaya Beldesi’nde inşa edilen Şehit İmam Aziz Tan Camisi ve taziye düzenlenen dualarla hizmete açıldı.
Durankaya Belde Belediyesi’ne kardeş belediye olan Gebze Belediyesi tarafından beldenin 7 farklı mahallesinde 3 cami ve 7 taziye evi yaptı. Yapımı tamamlanan Yeni Mahallede Şehit İmam Aziz Tan Camii ve taziye evi, Köyiçi ve Bağlarbaşı mahallesinde 2 camii ve 2 taziye evi, Biçenek Mahallesinin 2 yerleşim yerine yapılan 1 taziye evi, Pınarbaşı Mahallesi 1 taziye evi, Çaylıca Mahallesinde 1 taziye evi olmak üzere toplamda 3 cami ve 7 taziye evi için açılış töreni düzenlendi. Şehit İmam Aziz Tan Camii ve taziye evi bahçesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Çelik, bugün yine bir mutluluğu bir sevinci paylaşmak için bir arada olduklarını söyledi. Vali Çelik," Durankaya Belde Belediyesi ile Gebze Belediyesinin yaptırdığı camiye Aziz Tan isminin verildi. Camimiz Aziz Tan ismi ile anılacak ve isimlendirilecek. Onun yürüdüğü yolda bizden sonrakilere örnek olması açısından baki kalacak. Bu bizim için ayrı bir mutluluk verdi. Bu sürecin yaşanmasında, bu eserin meydana gelmesinde katkı sunan herkese teknik elemanından müteahhidine, yapımı için sorumluluk alan ve kaynak sağlayan Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur başkanımıza vesile olan İsmail Başkana herkese devletimiz adına milletimiz adına şükranlarımı arz ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin, teşekkür ediyorum” dedi.
Törene, ne; Hakkari Valisi Ali Çelik, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Durankaya Belde Belediye Başkanı İsmail Demirci, STK temsilcileri, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı