Silah kaçakçılarına jandarmadan şafak baskını

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Pasinler´de silah kaçakçılarına yönelik şafak baskını yapıldı. 9 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Silah kaçakçılarına jandarmadan şafak baskını


Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbarı çalışma sonucu, Kars, Ağrı ve Van´dan getirilen kaçak silah ve mühimmatların Pasinler İlçesinde satıldığı bilgisinin alınması üzerine İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Pasinler İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince harekete geçilerek şafak baskını düzenlendi.
3 ay süre ile yapılan teknik takip sonucu saat 04.00´da başlatılan ve 70 jandarma personelinin katılımıyla yapılan eş zamanlı operasyonda, 13 şüpheliye ait ev, işyeri ve araçlarda arama yapıldı.
Yapılan aramada; 2 adet yabancı menşeili 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet yabancı menşeili 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca, 9 adet marka ve modelsiz ruhsatsız av tüfeği, 28 adet 9 mm tabanca mermisi, 12 adet 7,65 mm tabanca mermisi, 32 adet av tüfeği fişeği, 1 adet muşta ele geçirildi.
Operasyon kapsamında 9 şüpheli gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatıldı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı