Sümmani Ocağında Ablak Taşı Âşıklar Buluştu

Sümmani Ocağında Ablak Taşı Âşıklar Buluştu

Tarih: 13.08.2023 10:16 Güncelleme: 13.08.2023 12:20
Sümmani Ocağında Ablak Taşı Âşıklar Buluştu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Bursa Yıldırım Belediyesi ve Narman Belediyesi ortak işbirliği Narman ilçesinde aşıklar buluşması programı düzenlendi. 
‘Sümmani ocağında, Ablak Taşı aşıklar buluşması’ adı altında Narman İlçesi Samikale’de düzenlenen programa Anadolu aşıklık ve ozanlık geleneği temsil eden birbirinden değerli isimler katıldı. Aşık Ruhani, Hüseyin Sümmanioğlu ve Aşık Feymani’nin onur konuğu olarak katıldığı programda 19 Aşık birbirinden eşsiz parçalarını seslendirerek geleneğin en güzel eserlerini sundular. 
Aşık Reyhani’nin oğlu olan Ozan Reyhani’nin de sahne aldığı programda Aşık Sümmani ve aşıklık geleneği üzerine Musa Yazıcı ve Muhsin Koç birer konuşma yaptılar. Programa AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser’de katılarak, davetlilere seslendiler. 
Başkan Sekmen programda yaptığı konuşmada,” Sümmani Baba’nın ocağındayız. Edebiyatımızın emsalsiz değeri aşıklarımızın katılımıyla düzenlediğimiz "Ablak Taşı Aşıklar Buluşması’nda gönül dilimizi konuşan kültür elçilerimizin unutulmaz deyişlerini can kulağıyla dinledik.” dedi. AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, aşıklık ve ozanlık geleneğinin Anadolu’da kültürel yaşamın kıymetli bir parçası olduğunu ifade ederken “Aşıklar Diyarı, Sümmani Baba’nın ocağına misafir olduk. Narman / Ablak Taşı Aşıklar Buluşmasında, sazı ve sözünden muhabbet dökülen yüreklerin nağmelerini dinledik. Emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser’de yaptıkları konuşmalarda aşıklık geleneğine her zaman sahip çıkacaklarını diler getirdiler. 
 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı