Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi’nin açılışı

Kars’ta Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yapıldı

Tarih: 14.11.2023 16:49
Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi’nin açılışı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nın, Denizbank sponsorluğunda düzenlediği 13.Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışmasında değerlendirilen fotoğraflar Kars’ta sergilendi.
"Tarım ve İnsan" fotoğraf sergisi Bedesten bölgesinde Vali Yardımcısı Muhammet Enes Çıkrık, Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın ve davetlilerin katılımıyla açıldı. Açılış sonrası Çıkrık ve beraberindekiler sergisi gezerek fotoğraflar ile ilgili Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın’dan bilgi aldı.
Serginin açılışında konuşan Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, “Bugün bakanlığımız tarafından 13’üncüsü düzenlenen “Tarım ve İnsan” temalı ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye girmiş olan fotoğraflar sergileniyor. Ülke genelinde yapılacak serginin ilki Kars’ta gerçekleşiyor. Bu fotoğraflarla biz insanımızın tarıma olan ilgisini arttırmak, tarımsal faaliyetlerin insanımız tarafından gereken değeri görmesi ve bu işlerin nasıl yapıldığını anlatması anlamıyla bu fotoğraf yarışması yapılıyor ve sergileniyor. Karslı hemşerilerimizin bu sergimizi dolaşmasını, burada tarımsal üretimin ülke genelinde nasıl yapıldığıyla ilgili bilgi edinmesini, sanatsal yönüyle de ön plana çıkartılmasını amaçlıyoruz” dedi.
2009'dan beri düzenlenmekte olan ve bu yıl 13. kez düzenlenen yarışmada, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amaçlandı. Geleneksel olarak ülke çapında ve farklı kategorilerde düzenlenen fotoğraf yarışması ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarıma olan ilgiyi artırmak, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek hedefleniyor.
Öte yandan 84 fotoğrafın yer aldığı sergi1 hafta açık kalacak.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı