TDED ve ŞEHİRDER’in paneline yoğun ilgi

TDED ve ŞEHİRDER’in paneline yoğun ilgi

Tarih: 22.01.2024 13:14 Güncelleme: 22.01.2024 13:20
TDED ve ŞEHİRDER’in paneline yoğun ilgi

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi ile ŞEHİRDER ortaklaşa "Türk Şiirinde Vatan Tartışması" konulu panel düzenledi. 
Programın açılış konuşmasını yapan TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş kapitalizmin, modernizmin, sosyal medya kültür ağının ve teknolojinin bilhassa doğu toplumlarını kendi kimliklerinden uzaklaştırdığına dikkat çekerek modern insanın vatansız, bayraksız, milli değerlerinden soyunmuş bir karaktere iştahla büründüğünü söyledi. 
Filistin’deki Müslüman soykırımının görünürdeki aktörünün İsrail ama asıl aktörün haçlı Batı zihniyetini olduğunu, Doğu’yu kimliklerinden koparan Batının kendi tarihini ve mitolojisini en diri şekilde yaşattığını, asırlardır devam eden kinini, ideallerini asla unutmadığını dünya coğrafyasındaki katliamlardan bildiklerini söyleyen Murat Ertaş “TDED Erzurum ve ŞEHİRDER olarak insanımıza ve bilhassa gençlerimize vatanın ne demek olduğunu her biri milli kimliğimizin rengi olan şairlerin mısralarından ve yaşadıklarından anlatmak istiyoruz.” diye konuştu. 
ŞEHİRDER Başkanı Mustafa Uğurlu’nun yönettiği panelde Ümit Çelik "Nazım Hikmet’te Vatan", Vedat Eğilmez "İsmet Özel’de Vatan", Şube Başkanımız Murat Ertaş "Mehmed Âkif’te Vatan", Muhammed Erkaya "Hüseyin Nihal Atsız’da Vatan", Selim Adım da "Halk Şiirinde Vatan" başlıklı sunumlarını yaptı. Panelde Muhammed Saltuk Buğrahan Deligöz de Orhan Şaik Gökyay’ın "Bu Vatan Kimin?" başlıklı şiirini okudu. Panelistler şairlerin şiirlerinde ve yazılarındaki "vatan ve yurt" kavramlarını farklı örneklerle dile getirdiler, dinleyicilerden gelen soruları cevapladı. Program sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar birer değerlendirme konuşması yaparak programın yapılmasından duydukları memnuniyeti bildirip TDED Erzurum’u ve ŞEHİRDER’i duyarlılıklarından ötürü tebrik ettiler ve bu programların okullarda gençlere yapılması gerektiğinin altını çizdiler. 
 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı