TEKNOFEST’te ETÜ rüzgârı

TEKNOFEST’te ETÜ rüzgârı

Tarih: 05.09.2023 13:34 Güncelleme: 05.09.2023 13:41
TEKNOFEST’te ETÜ rüzgârı

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) paydaşı olduğu dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST sona erdi. 
Ankara’da Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına özel olarak Etimesgut Havaalanı’nda 30 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 125 kurumun paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST heyecanı sona erdi. 
Teknoloji ve girişim yarışmaları, hava gösterileri, hava ve kara araçları sergisi, eğitici atölye etkinlikleri, dikey rüzgâr tüneli, simülasyon deneyim alanları, konserler ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivalde ziyaretçiler, ETÜ standına yoğun ilgi gösterdi. 
ETÜ standında MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi tarafından kurulan bilim, ahşap, 3 boyutlu üretim ve sanal gerçeklik atölyelerinde 7’den 70’e binlerce ziyaretçi keyifli vakit geçirirken yeni teknolojileri deneyimleme şansı yakaladı. 
Festivali değerlendiren ETÜ TEKNOFEST Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Necip Nursoy, ETÜ olarak binlerce insanı bilimle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek: “Genç kardeşlerimizin dünyalarında yeni ufuklar açmak için TEKNOFEST ruhuna uygun birçok etkinlik düzenledik. Binlerce çocuk atölyelerimizde keyifli anlar yaşadı. Onların yüzündeki mutluluk bizim tüm çabamızın karşılığı oldu. Bizlere bu süreçte büyük destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak başta olmak üzere Tüm TEKNOFEST ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Festivali ilk günden itibaren yerinde takip eden ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ise TEKNOFEST’in paydaşı olmaktan gurur duyduklarını belirterek: “Ekibimizi yalnız bırakmamak ve bilim meraklılarıyla bir araya gelmek amacıyla bizler de festival alanındaki yerimizi aldık. Başkentimizde düzenlenen etkinliğe ETÜ olarak ciddi şekilde hazırlandık ve festivalin en dikkat çeken stantlarından birini kurduk. Burada 5 binden fazla çocuğumuz deney atölyelerimizde çeşitli etkinliklere katıldı. 10 bini aşkın misafirimiz teknoloji takımlarımızda yer alan öğrencilerimiz tarafından geliştirilen ve TEKNOFEST yarışmalarında boy gösteren araçları görme fırsatı yakaladı. Daha önce de belirttiğim gibi bu yalnızca bir festival değil. Gelecek nesillerimizin ülkemizi daha da ileri noktalara taşıması için bir ilham kaynağı. Bu vesileyle burada bulunan tüm çalışma arkadaşlarıma ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı